traženi veznjak

Nikola Vlašić otvoreno o milijunskim ponudama koje je dobio te što su mu na to poručili čelni ljudi moćnog CSKA: Da, to je jako veliki novac

23.02.2021 u 10:57

Bionic
Reading

Nikola Vlašić, bivši igrač splitskog Hajduka, sjajno igra u dresu moskovskog CSKA. Nakon dugih priprema dotakao se planova za sljedeću sezonu, svog Hajduka te kako vidi Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Punih mjesec i pol dana na pripremama u španjolskom Alicanteu, daleko od ruske zime, proveo je 23-godišnji Nikola Vlašić sa suigračima iz moskovskog CSKA.

U razgovoru ta Sportske novosti rekao je kako se 'veseli pravim utakmicama' te kako se zaželio nogometa.

O borbi za naslov prvaka s CSKA nije želio previše govoriti i bio je poprilično realan da je moćni Zenit, koji drži prvo mjesto, u ovom trenutku najbolja ruska momčad.

'Treba biti realan i to priznati. Imaju najveći budžet, četiri boda prednosti, veliko iskustvo... No, imamo i mi svoje adute, a i već će prva utakmica protiv Lokomotiva puno toga pokazati. Želimo li do naslova, valjalo bi osvojiti sva tri boda, a Lokomotiv ima iskusnu i jako nezgodnu momčad', kazao je Vlašić koji je u ljeto 2017. u transferu teškom 10,8 milijuna eura prodan u engleski Everton. Ali tamo se nije naigrao.

>>> On je budućnost hrvatskog nogometa i nije ni čudo da upija sve Modrićeve poteze, ali iskreno je priznao: Mi nismo prijatelji...

'U Evertonu sam bio godinu dana ,no bilo mi je teško zbog moje mladosti. U Engleskoj ako koštaš 10 milijuna funti, što je bio moj slučaj, lako ostaneš na klupi. Meni je trebala prilika...i ukazala se u CSKA-u i ruskoj ligi', kazao je nedavno za španjolsku Marcu.

No, CSKA je njegov ugovor otkupio od Evertona u ljeto 2019. godine za 15,7 milijuna eura, a Vlašića sadašnji ugovor za rusku momčad veže do ljeta 2024. godine.

Prema Transfermarktu njegova je vrijednost trenutačno 30 milijuna eura, a ako ovako nastavi napredovati jasno je kako će u slučaju novog transfera njegov CSKA jako dobro zaraditi. Poznato je kako je odštetna klauzula u njegovu ugovoru određena na 35 milijuna eura…

'Dobro se osjećam, iznimno sam motiviran, iskusniji, zreliji... Mislim da sam i bolji igrač nego što sam bio jesenas, jer imam 23 godine i logično je da napredujem. Da, i ja očekujem svoje najbolje proljeće', kazao je Vlašić koji nije želio previše govoriti o potencijalnom transferu. Sada kada se dokazao u CSKA interes europskih klubova je velik, a o njegovu odlasku pišu i ruski mediji.

'Znam da je bilo klubova koji su me htjeli dovesti, ali u CSKA su mi jasno rekli da će me pustiti isključivo ako netko uplati 35 milijuna eura, kolika mi je odštetna klauzula. Da je netko ponudio 34, ostao bih u Moskvi. Tih 35 milijuna je jako veliki novac za igrača koji dolazi iz ruskog prvenstva, a posebno u vrijeme pandemije i još u zimskom roku. Ne znam je li itko ove zime imao transfer od 25, a kamoli 35 milijuna?', iskreno je rekao Vlašić koji se svojim igrama dokazao i u udarnoj momčadi hrvatske reprezentacije.

Nekoliko riječi Vlašić je kazao i o kvalifikacijama za SP koje se igra u Kataru.

'Moramo proći, jer smo realno najbolja reprezentacija. Malo sam se iznenadio kad sam nakon kvalifikacija za Euro shvatio koliko smo rijetko izravno kroz skupinu uspijevali izboriti veliko natjecanje. To sugerira da moramo biti jako oprezni', rekao je Vlašić koji usprkos tome što tek ima 23 godine pokazuje da je puno zreliji od svojih vršnjaka. Uostalom, dolazi iz prave sportske obitelji, a nakon što se njegova sestra Blanka definitivno ostavila skoka u vis, jer nije uspjela zaliječiti ozljede, sada više nije 'samo Blankin mlađi brat.' Postao je zvijezda moćnog CSKA na kojem će čelnici kluba jako dobro zaraditi. A hrvatski izbornik Zlatko Dalić u njemu je dobio jednog od stožernih igrača koji svojom igrom u veznom redu radi razliku.