bilo je i vrijeme

Nikola Vlašić napokon može odahnuti; Torino je potvrdio ono što su svi čekali

09.08.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Predugo je trajalo natezanje West Hama i Torina oko transfera u kojem je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (25) trebao postati novi stalni član 'bikova'. Sad je napokon gotovo, svi su odahnuli, a prije svih popularni Niksi koji je već pomalo gubio nadu

Službeno je! Nikola Vlašić (25) novi je igrač Torina. 'Vatreni' se tako, nakon mjeseci natezanja u kojem su se West Ham i Torino nadmudrivali, vraća u momčad u kojoj je prošle sezone doslovno oživio karijeru.

Podsjetimo, Vlašić je u ljeto 2021. godine iz moskovskog CSKA stigao u West Ham za 30 milijuna eura. No, u momčadi 'čekićara' se nije nametnuo pa je prošlu sezonu proveo na posudbi u Torinu gdje je za 'bikove' zabio pet golova uz još šest asistencija u 34 utakmice.

Torino ga je želio otkupiti odmah, no West Ham je tražio previše pa su se pregovori rastegnuli, a to je sve prije nekoliko dana potpuno izbacilo našeg reprezentativca iz takta.

'Stvarno mi je dosta ove situacije u kojoj se ništa ne događa', kazao je Vlašić čelnicima 'čekićara' te ljutito nastavio:

'Već dva mjeseca vam govorim da želim ići i igrati za Torino, ne želim ostati u West Hamu pod ovim uvjetima. Užasno se ponašate. Znam da je Torino odavno ponudio devet milijuna eura za mene, što nije zanemariv novac, pošten prema mojoj vrijednosti i vašim potrebama. Vi s njima ni ne pregovarate, samo ponavljate da to nije dovoljno bez da kažete koliko bi bilo dovoljno. Zabrinut sam jer ovo više ne može ovako...'

Dojam je da je Vlašićev istup bio 'pokretač', pregovori su se pokrenuli i sad je posao napokon dogovoren.

Talijanski mediji navode kako će Torino za našeg 'vatrenog' platiti odštetu od 12 milijuna eura uz postotak od mogućeg sljedećeg transfera. Vlašić je tako postao jedan od najskupljih igrača u povijesti 'bikova', potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine, a u Torinu bi trebao zarađivati dva milijuna eura na godinu.