ništa od spektakla

Grčki velikan ipak ne dolazi u Zagreb; Panathinaikos neće igrati protiv Dinama

09.08.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Posljedice ubojstva navijača u krvavim neredima koji su se odigrali u ponedjeljak navečer između navijača Dinama i AEK-a u Ateni osjetit će i drugi sportovi. Za početak košarka...

U sukobu navijača Dinama i AEK-a koji su se odigrali ponedjeljak navečer ubijen je domaći navijač Michalis Katsouris (29). Izboden je nožem te je preminuo u bolnici... Zbog tragičnih događaja odgođena je utakmica, ali posljedice navijačkog divljanja osjetit će i drugi sportovi, ne samo nogomet.

Za početak je nastradala' košarka. Naime, grčki su mediji već u utorak tjekom dana javili kako će košarkaši Panathinaikosa otkazati svoje gostovanje u Zagrebu. Podsjetimo, šesterostruki europski prvak trebao je 8. rujna u KC Dražen Petrović odigrati prijateljsku utakmicu s KK Dinamo Zagreb.

No, nakon svega što se dogodilo ta se utakmica neće odigrati.

'Bez ikakve rasprave, nakon ubojstva grčkog navijača, uprava Panathinaikosa je odlučila da neće sudjelovati na turniru zagrebačkog Dinama koji bi se trebao održati početkom rujna', glasila je objava iz izvora bliskih klubu.

Da, trebao je to biti pravi praznik košarke, istinski spektakl, ali Grci će - potpuno razumljivo - ovom prilikom ipak zaobići Zagreb.

O svemu su se oglasili i iz KK Dinamo Zagreb.

'Slijedom tragičnih događaja u Ateni, u komunikaciji s vodstvom Panathinaikosa jučer nam je izražena njihova namjera da se otkaže dogovorena prijateljska utakmica ova dva kluba u dogovorenom terminu, 8. rujna u 19 sati.

KK Dinamo shvaća razloge ove odluke Panathinaikosa, što im je s naše strane i jučer i danas rečeno. S Panathinaikosom i u dalje ostajemo u kvalitetnom partnerskom odnosu.

Obitelji poginulog navijača izražavamo iskrenu sućut i s velikim žaljenjem gledamo na tragediju koja se dogodila. U svakom sportu, pa tako i našem, postoji nulta tolerancija na nasilje i nerede.

Brojnim navijačima i poklonicima košarke koji su već u pretprodaji kupili ulaznice za ovu utakmicu, u najkraćem mogućem periodu će biti izvršen povrat uplaćenih iznosa.

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su prihvatili ideju organizacije utakmice protiv tako spektakularnog protivnika, sponzorima koji su prepoznali naše dobre namjere i ideje, te navijačima koji su imali želju doći na događaj.

I u daljnjoj budućnosti trudit ćemo se navijačima i svim sportskim poklonicima u našem Zagrebu, ali i Hrvatskoj, omogućiti respektabilna košarkaška događanja', stoji u priopćenju KK Dinamo Zagreb.