ostaje u italiji?

Nikola Vlašić napokon doznao sjajne vijesti, čeka se samo konačna potvrda transfera

21.06.2023 u 10:14

Bionic
Reading

West Ham i službeno više ne računa na Nikolu Vlašića (25) pa će veznjak 'vatrenih' gotovo sigurno karijeru nastaviti u Serie A. Dogovor 'čekićara' i Torina pitanje je dana

Nikola Vlašić (25) je u ljeto 2021. godine iz moskovskog CSKA za 30 milijuna eura stigao u West Ham United. No, u redovima 'čekićara' nije dočekao svoju priliku te je prošlu sezonu odigrao u Torinu na posudbi.

Bio je to izvrstan izbor za našeg ofenzivnog veznjaka, u momčadi koju vodi Ivan Jurić odigrao je 37 utakmica i bio jedan od najboljih pojedinaca 'bikova' koji su se do pred sam kraj sezone borili za mjesto u Europi. I sam je Vlašić isticao kako bi želio ostati u Torinu, ali West Ham je insistirao na nerazumno visokoj odšteti.

Sezona je završila, a time i Vlašićeva posudba, a on se trebao priključiti momčadi West Hama koja započinje pripreme za novu sezonu. Ali, iz Londona su stigle sjajne vijesti jer 'čekićari' su objavili kako više ne računaju na 'vatrenog', a time je otvorena mogućnost lakšeg dogovora West Hama i Torina oko otkupa.

Podsjetimo, West Ham je za Vlašića prvo tražio 15 milijuna eura odštete, potom je taj zahtjev snizio na 13 milijuna, ali je to i dalje bilo previše za poslovično štedljive čelnike 'bikova'. I činilo se kako za Vlašića u Torinu nema budućnosti...

No, talijanski mediji javljaju kako su pregovori West Hama i Torina napokon krenuli u pozitivnom smjeru za sve zainteresirane. 

'U posljednjih nekoliko dana pregovori između klubova ohrabrujuće napreduju, ovog tjedna slijedi sastanak na kojem će strane pokušati definirati konačni dogovor', glase posljednje novosti iz Torina uz napomenu:

'Torino je ponudio sedam milijuna eura, a West Ham traži barem 10 milijuna. Svi su uvjereni da će se klubovi naći na 'pola puta' jer nitko u Torinu zbog par milijuna eura ne želi izgubiti igrača oko kojeg bi se u sljedećim godinama trebala graditi momčad.'

Na ostanku Nikole Vlašića insistira i trener Ivan Jurić koji od čelnih ljudi kluba očekuje još neka pojačanja s kojima bi u sezonama koje dolaze želio 'napasti' mjesta koja vode u europska natjecanja.