mbappe će biti sretan

PSG napokon pronašao trenera; legenda Barcelone stiže na Park prinčeva

19.06.2023 u 22:54

Bionic
Reading

Christophe Galtier dobio je otkaz na kraju sezone, a čelnici PSG-a krenuli su u lov na neka od najzvučnijih imena na tržištu. Parižani traže vrhunskog trenera, u konkurenciji su bili Mikel Arteta i bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann, ali oni su ih glatko odbili

Nakon neuspjeha u pregovorima s Artetom i Nagelsmannom, PSG je krenuo u intenzivne pregovore s bivšim španjolskim izbornikom Luisom Enriqueom (53), koji je bez angažmana od kraja Svjetskog prvenstva u Katru.

L'Equipe tvrdi kako su se PSG i Enrique u principu dogovorili, ostali su tek detalji prije nego što na Parku prinčeva i službeno potvrde legendu Barcelone kao novog trenera.

PSG prvo mora isplatiti Galtiera, sad već bivši trener zbog ranijeg bi raskida ugovora trebao dobiti odštetu od čak šest milijuna eura!

A čelni ljudi PSG-a misle kako je Luis Enrique idealnim za vođenje momčadi s Parka prinčeva. Ima iskustva u Ligi prvaka koju je osvojio s Barcelonom, stil igre mu je atraktivan, a radio je s najvećim zvijezdama te bi se bez većih problema znao nositi s 'teškašima' u svlačionici PSG-a, prije svih s Neymarom i Mbappeom. Baš bi dolazak Enriquea trebao 'oraspoložiti' nezadovoljnog Mbappea koji je najavio kako ne želi potpisati novi ugovor. Sad bi se to moglo promijeniti...

U isto vrijeme bi Enrique postao jedan od najplaćenijih trenera u povijesti, L'Equipe tvrdi da mu PSG jamči ugovor od 15 milijuna eura na godinu te dodatne bonuse ako napokon osvoji Ligu prvaka!

Sam Enrique je igračka legenda Real Madrida (213 utakmica, 18 golova) i Barcelone (300 utakmica, 109 golova), a za Španjolsku je u 11 godina dugoj reprezentativnoj karijeri odigrao 62 utakmice uz 12 golova.

Od 2008. godine je prešao u trenerske vode, započeo je u omladinskom pogonu Barcelone, potom je vodio Romu i Celtu, a od 2014. do 2017. godine s Barcelonom je dva puta osvojio španjolsko prvenstvo, tri Kupa kralja, Ligu prvaka (2015.), UEFA Superkup te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Od 2018. godine vodio je španjolsku reprezentaciju te je nakon SP-a u Katru napustio klupu 'furije', a sada bi karijeru trebao nastaviti u Parizu kao trener PSG-a.