veliki posao u kneževini

Niko Kovač ima pakleni plan; prodat će svog najboljeg igrača kako bi u Monaco doveo Srbina iz Real Madrida i Hrvata iz Intera

04.11.2020 u 10:17

Bionic
Reading

Ovog je ljeta Niko Kovač preuzeo momčad Monaca te je odmah započeo slagati ekipu po svom ukusu. No, pred njim je još puno posla, a već bi u zimskom prijelaznom roku moglo biti vrlo zanimljivo. Naime, francuski mediji tvrde kako bivši hrvatski izbornik ima fantastičan plan kojim bi s dva zvučna imena pojačao svoju momčad te krenuo u borbu za mjesta u europskim natjecanjima

Prometno će biti u zimskom prijelaznom roku u redovima Monaca, barem tako tvrde francuski mediji bliski momčadi iz Monte Carla.

'Kneževe' je ovog ljeta preuzeo bivši hrvatski izbornik Niko Kovač te je za početak odlučio 'isprobati' kadar igrača koji je imao na raspolaganju, a sada će Monaco u zimskom prijelaznom roku biti vrlo aktivan.

Francuski mediji tvrde kako Kovač želi posložiti ekipu s kojom će u proljetnom dijelu prvenstva napasti mjesta koja vode u europska natjecanja, a za to će mu trebati nekoliko zvučnih pojačanja. Na žalost, to znači da će i neke zvijezde morati napustiti Monaco.

Pa ipak, Niko Kovač ima 'pakleni plan' kojim će riješiti najveće probleme u svojoj momčadi. Prvi strijelac i najveća zvijezda 'kneževa' je Wissam Ben Yedder (30) i njega će 'unovčiti'. U ljetnom prijelaznom roku za Ben Yeddera su se zanimali svi najjači europski klubovi, prije svih minhenski Bayern, PSG i Barcelona. A odšteta za Ben Yeddera nije mala, Monaco ga neće pustiti za manje od 40 milijuna eura i sada je pitanje koji su to klubovi spremni na ovaj transfer.

I za to Niko Kovač ima rješenje! Naime, Kovač iz madridskog Reala želi dovesti srpskog napadača Luku Jovića (22) kojeg je vodio u frankfurtskom Eintrachtu. Jovića je Real platio 60 milijuna eura, ali Srbin se jednostavno nije snašao i sada 'kraljevi' traže momčad koja bi ga na sezonu ili dvije uzela na posudbu. A Monaco je kao stvoren za taj plan!

Neki francuski mediji tvrde kako su se Monaco i Real praktički sve dogovorili, inicijator ove akcije bio je sam Niko Kovač, a Luka Jović jedva je dočekao ponudu iz kluba u kojem bi odmah imao mjesto u prvih 11.

Ali, to nije sve. Niko Kovač će uz Srbina iz Real Madrida pokušati angažirati i hrvatskog reprezentativca iz milanskog Intera. I ne, nije to Ivan Perišić već - Marcelo Brozović!

  • +7
Real Madrid - Inter Milano, Liga prvaka, 3.11.2020. Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Iako je praktički najbolji Interov igrač, Marcelo Brozović je na transfer listi i 'nerazzurri' će ga pokušati prodati već ove zime kako bi barem nešto zaradili jer mu cijena - barem prema Transfermarktu - opasno pada. Niko Kovač se nada kako će uspjeti nagovoriti čelnike Intera da mu prepuste Brozovića u zamjenu za Ben Yeddera jer je cijena oba igrača 'tu negdje'.

Ako taj plan ne uspije onda će sigurno prodati Ben Yeddera, a s tim novcem otkupiti Brozovića jer mu treba iskusan veznjak koji će donijeti čvrstoću i sigurnost na sredini terena. A od Brozovića za taj posao nema boljeg, jasno je to Niko Kovaču.

Najveći problem u realizaciji ovog transfera je činjenica kako 'nerazzurri' u ovom trenutku nemaju adekvatnu zamjenu za Brozovića jer je puno ozlijeđenih igrača, a u špici napada su 'popunjeni' igračima kao što su Romelu Lukaku, Lautaro Martinez i Alexis Sanchez. Ben Yedder bi tu bio 'višak' bez obzira na najave o mogućem odlasku Martineza.

Za budućnost Wissama Ben Yeddera ipak nema brige, Monaco će bez problema pronaći klub koji je spreman kupiti ga, čak i u Realu sve glasnije razmišljaju o njemu kao mogućem nasljedniku Karima Benzeme.

A Monaco? Da, s Brozovićem u veznome redu i Jovićem (ako se razigra i počne zabijati!) Niko Kovač bi zasigurno dobio fantastičnu 'osovinu' unutar već ionako fizički jake momčadi s kojom bi mogao krenuti u borbu za mjesta koja vode u europska natjecanja.