ZASAD NIŠTA OD ODLASKA

Nikica Jelavić 'zabetoniran' u Evertonu

20.12.2013 u 19:45

Bionic
Reading

Menadžer Evertona Roberto Martinez otkrio je da klub nije dobio još nijednu službenu ponudu za hrvatskog nogometaša Nikicu Jelavića (28)

Iako je odigrao sjajno prvih šest mjeseci nakon dolaska iz Rangersa, u prošloj je sezoni Jelavić značajno pao u formi, a u aktualnoj je sezoni u potpunosti u drugom planu kod novog trenera Martineza. U posljednjih je 11 kola Premierlige igrao svega 16 minuta.

Jasno je da u takvoj situaciji želi otići s Goodison Parka, posebno kad se uzme u obzir da se treba izboriti za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Martinez je ranije najavio da će pomoći i njemu i Nizozemcu Johnnyju Heitingi u zimskom prijelaznom roku, ali zasad ponuda još nema.

'U ovom trenutku nemamo nikakvih upita. Mogu razumjeti njihovu frustraciju zbog onoga što su napravili ovdje. Uvijek ću im biti spreman pomoći i pokušat ću razumjeti njihovu poziciju. Obojica su reprezentativci i nadaju se nastupu na SP-u za što im je potrebna minutaža. No, na puno bih način volio da obojica ostanu ovdje i imaju ulogu kakvu su imali dosad', rekao je Martinez engleskim novinarima.