poželjni nizozemac

Nijemci već otpisali Niku Kovača i pronašli mu idealnu zamjenu na klupi Bayerna

18.11.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon poraza od Borussije Dortmund u derbiju sve se češće u Njemačkoj spominje otkaz Niki Kovaču, a kao idealnog zamjenika vide bivšeg nogometaša bavarskog kluba i uspješnog trenera PSV-a, Marka van Bommela...

Podsjetimo, Kovač je već u rujnu upao u rezultatsku krizu i nanizao čak četiri utakmice bez pobjede na Allianz Areni, da bi u posljednjem dvoboju prije reprezentativne pauze u neizvjesnom derbiju izgubio od Borussije Dortmund.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Bayern sada zaostaje velikih sedam bodova za rivalom na vrhu Bundeslige i u Njemačkoj se sve više spominje otkaz bivšeg hrvatskom izborniku, iako mu uprava kluba još uvijek drži leđa.

Vjeruje se da bi mu sljedeći posrtaj mogao biti i posljednji.

Kao idealnog nasljednika u Njemačkoj vide bivšeg igrača Bayerna i trenutnog trenera PSV-a, Marka van Bommela. On u nizozemskoj ligi ima nevjerojatnih 12 pobjeda iz 12 utakmica, a iako mu u Ligi prvaka ne ide tako dobro u jakoj grupi s Barcelonom, Interom i Tottenhamom, mora se reći da je digao momčad koja je sezonu prije s Cocuom na klupi neslavno ispala od Osijeka u kvalifikacijama za Europsku ligu.

'Van Bommel je više Nijemac nego Nizozemac. Dobro ga poznajem, odrađuje odličan posao s PSV-om. No, trebalo bi još malo vremena dati Kovaču,' upozorava njemačku javnost u intervjuu za Sport 1 Rafael van der Vaart.

Bayern oduvijek ima simpatije prema nizozemskim stručnjacima od kojih je posljednji klub vodio Louis van Gaal.

Teško je vjerovati da bi PSV bio spreman pustiti Van Bommela da ode iz kluba usred sezone pa je vjerojatnije da će ga Bayern angažirati kao svog novog stratega u daljoj budućnosti, najranije sljedećeg ljeta...