ne prestaju s napadima

Nijemci se ponovno žestoko obrušili na Niku Kovača; jednu stvar mu nikako ne mogu oprostiti i smatraju to 'nedostatkom poštovanja'

18.06.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Njemački Bild napao je Niku Kovača zbog njegovog odnosa prema Thomasu Mülleru

Niko Kovač je Bayern vodio od 1. srpnja do 3. studenog 2019. godine, a tijekom cijelog tog razdoblja bio je na meti žestokih, uglavnom neutemeljenih primjedbi i kritika njemačkih medija. Iako već dugo nije u Bayernu, njemački Bild očito je zadržao staru naviku pa je opet odlučio kritizirati nekadašnjeg hrvatskog izbornika.

Nijemci su se u svojem tekstu pozabavili odnosom između Kovača i velike zvijezde kluba Thomasa Müllera koji je kod hrvatskog trenera dobivao malu minutažu početkom sezone. Philippe Coutinho je baš stigao u klub i Kovač ga je morao gurati u igru kako bi čelnici opravdali njegov dolazak u svojstvu velikog pojačanja, a s Müllerom je izgleda bilo i nesuglasica. Nakon Kovačevog odlaska, njemački napadač je proigrao.

'U listopadu je tražio transfer i to zbog nedostatka poštovanja kod trenera Nike Kovača koji mu je poručio da će ga koristiti ako mu ponestane igrača. Tada je Uli Hoeness preuzeo inicijativu da uvjeri Müllera na ostanak. Sve se odvijalo u koordinaciji s Karlom-Heinzom Rummeniggeom i Hasanom Salihamidžićem', piše Bild pa nastavlja:

'Bivši predsjednik je zabranio prodaju i, umjesto da traži novi izazov, Müller je na kraju potpisao novi ugovor. Priča se da je Hoeness osobno inzistirao na produljenju ugovora s Müllerom, a taj ugovor Nijemac je zaradio izvanrednim igrama na terenu. Otkako je Hansi Flick na klupi, procvjetao je. Hvala ti Hoeness', zaključuje novinar njemačkog lista.

Müller je ove sezone u 43 utakmice upisao 11 golova i 24 asistencije, a prije samo nekoliko mjeseci bio je spreman napustiti Bayern u kojem je cijelu karijeru.