riječi koje su odjeknule

Niko Kovač je na pragu preuzimanja velikana, ali ovako nešto od srpskog trenera sigurno nije očekivao

09.06.2020 u 13:02

Bionic
Reading

Srpski nogometni trener Dragoslav Stepanović koji je u njemačkoj na jako dobrom glasu pohvalio je Niku Kovača i predložio ga Borussiji Dortmund

Bivši igrač Crvene zvezde i bivši reprezentativac Jugoslavije Dragoslav Stepanović u Njemačkoj je postao prava trenerska legenda. 71-godišnji srpski stručnjak je vodio Eintracht i Bayer Leverkusen s kojima se proslavio, a u karijeri je bio na čelu brojnih drugih velikana među kojima su Athletic Bilbao i grčki AEK.

Trenersku karijeru je završio na klupi Radničkog iz Niša još 2014. godine, ali Nijemci ga nisu zaboravili pa ga svako toliko zovu za neku izjavu. U razgovoru za Sport 1 Stepanović je nahvalio Niku Kovača i predložio ga velikanu.

'Čujemo se telefonski ili preko poruka s vremena na vrijeme. Niko Kovač je stvarno sjajna osoba i nadam se da neće pogriješiti kod odabira idućeg kluba. Pokazao je što može kada je osvojio tri naslova s dva velika kluba, a u Frankfurtu je dokazao i da zna raditi s mladim igračima i razvijati njihov potencijal. Borussia Dortmund ima jako puno mladih i darovitih igrača i čini mi se da je Kovač savršen za taj klub', rekao je Stepanović i dodao kako ga pri odluci ne bi trebalo voditi srce:

'Ne bi bilo dobro da prihvati Herthinu ponudu samo zato što ga srce veže uz taj klub ili da pomaže nekome jer je povezan s tim klubom. Takve stvari obično ne završe dobro.'

Njemački mediji pak traže nasljednika Luciena Favrea u Borussiji Dortmund, a osim Kovača u kontekstu tog posla se spominje i američki trener Jesse Marsch koji je sada na čelu austrijskog RB Salzburga. 46-godišnji Amerikanac je prošle sezone bio pomoćnih Ralfu Rangnicku u Leipzigu, a onda je dobio priliku kao glavni trener u Salzburgu i osvojio austrijski kup.

Pod Marschovim ravnanjem procvao je i norveški napadač Erling Braut Haaland koji je sa samo 19 godina postao jedan od najboljih napadača na svijetu. U jesenskom dijelu sezone je u dresu Salzburga u 22 utakmice zabio 28 golova i onda napravio veliki transfer u Borussiju gdje se također prometnuo u glavnog napadača. Marsch je tu u prednosti pred Kovačem, ali Niko ima više iskustva, a vodio je i Bayern što je posebna poslastica za navijače Borussije da rivalima napakoste angažmanom njihovog bivšeg trenera.