Hrvat je u odličnoj formi

Nijemci nisu mogli sakriti oduševljenje sjajnim hrvatskim reprezentativcem: 'Ima svoju autocestu na kojoj protivnike ostavlja daleko iza sebe'

16.02.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Borna Sosa je oduševio u remiju 1:1 s Herthom iz Berlina, a njemački Kicker nije skrivao oduševljenje njegovom igrom

Borna Sosa ove je sezone pravi hit u njemačkoj Bundesligi. Hrvat u redovima Stuttgarta je počeo pokazivati svu raskoš svojeg talenta i tako zadivio Nijemce. 23-godišnji lijevi bek odigrao je odličnu partiju u remiju protiv Herthe iz Berlina u kojem je upisao i asistenciju Saši Kalajdžiću koja je i donijela bod njegovoj ekipi.

Njemački Kicker Sosu je proglasio igračem kola, a inače suzdržani Nijemci sada nisu mogli suspregnuti oduševljenje igrom hrvatskog beka.

'Konačno, nakon dvije godine, Sosa je ulovio ritam u Stuttgartu. Sada je Hrvat koji je svojedobno usporio zbog brojnih ozljeda pretvorio Stuttgartovu lijevu stranu u autocestu. To je njegova privatna brza cesta na kojoj svoje protivnike ostavlja daleko iza sebe', piše Kicker pa dodaje:

'Protiv Herthe je, osim odličnog posla koji je obavio u obrani, još jednom impresionirao brzim driblinzima i dobrim ubačajima. Iako je dosta toga ostalo neiskorišteno, uspio je asistirati za jedini gol Saše Kalajdžića u sučevoj nadoknadi prvog dijela', zaključuje Kicker.

Odlične su ovo vijesti i za Zlatka Dalića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja će ovog ljeta nastupati na Europskom nogometnom prvenstvu koje je prošle sezone odgođeno zbog koronavirusa.