LIGE PETICE

Borna Sosa asistent u slavlju Stuttgarta; Torino izjednačio u završnici protiv Fiorentine koja je imala devet igrača; Lyon preuzeo vrh u Francuskoj

29.01.2021 u 22:58

Bionic
Reading

U susretu 19. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je pobijedio Mainz sa 2:0, a za prvi pogodak je asistirao hrvatski nogometaš Borna Sosa

Stuttgart je poveo u 55. minuti golom Saše Kalajdžića kojeg je sjajno uposlio Sosa koji je igrao do 58. minute. Pobjedu domaćina potvrdio je Silas Wamangituka u 72. minuti.

Stuttgart je ovom pobjedom prekinuo niz od tri susreta bez slavlja i trenutačno se nalazi na 10. mjestu sa 25 boda, dok je Mainz na 17. mjestu sa 10 bodova, tri više od 'fenjeraša' Schalkea.

Na vrhu ljestvice je Bayern sa 42 boda, RB Leipzig ima 35, a Bayer Leverkusen 32 boda koliko ima i Wolfsburg na četvrtoj poziciji.

U susretu 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Torino i Fiorentina su odigrali 1:1, a gosti su završili utakmicu s dva igrača manje.

U 61. minuti je pocrvenio Gaetano Castrovilli, no 'Viole' su s igračem manje povele, a pogodak je u 67. minuti zabio Franck Ribery. Samo četiri minute kasnije crveni karton je dobio i Nikola Milenković. S dva igrača više domaćin je ipak izjednačio u 88. minuti, a strijelac je bio Andrea Belotti.

Torino je bez pobjede već pet kola i trenutačno drži 17. mjesto sa 15 bodova, dok je Fiorentina na 12. mjestu sa 22 boda. Na vrhu ljestvice je Milan sa 43 boda, dva više od Intera, dok je treća Roma sa 37 bodova. Slijede Juventus (36), Atalanta (36)...

  • +3
Napoli - Fiorentina, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

U prvom susretu 22. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Bordeaux sa 2:1 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice le Championnata.

Pobjednički pogodak za 'lavove' zabio je Leo Duboisa u drugoj minuti sudačke nadoknade uz dosta sreće. Lyon je poveo u 32. minuti preko Karla Toka Ekambija, a izjednačio je Samuel Kalu u 55. minuti. Kada se već mislilo kako neće biti pobjednika, Dubois je iz teške situacije pucao, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Za goste je cijeli susret igrao Toma Bašić.

Lyon je ovom pobjedom preskočio PSG i Lille preuzevši vodstvo na ljestvici sa 46 bodova, bod više od najbližih pratitelja. Bordaux je i dalje sedmi sa 32 boda.

PSG u nedjelju gostuje kod Lorienta, dok će Lille ugostiti Dijon.

U prvom susretu 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva Huesca je na gostovanju pobijedila Real Valladolid sa 3:1 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Rafa Mir (37, 50, 57), dok je u sudačkoj nadoknadi poraz Valladolida ublažio Toni Villa.

Bila je to tek druga pobjeda Huesece ove sezone, prvu je ostvarila sredinom prosinca protiv Alavesa (1:0). Valladolid je ovom utakmicom produžio niz bez pobjede na četiri kola, a Huesca upisala prvu pobjedu u zadnjih osam kola.

Huesca je i dalje posljednja sa 16 bodova, tri manje od zone spasa, dok je Valladolid na 16. mjestu sa 20 bodova. Na vrhu Primere je Atletico Madrid sa 47 bodova, sedam više od gradskog suparnika Reala i 10 više od Barcelone. Sevilla na četvrtom mjestu ima 36 bodova.