O ŠARAPOVOJ NI RIJEČ

Nije više 'Baby Federer', u Zagrebu najavio napad na vrh!

06.02.2013 u 11:22

Bionic
Reading

Grigoru Dimitrovu 21 je godina i trenutačno je 40. tenisač svijeta na rang ljestvici. Svi ispred njega su stariji; nema sumnje da je riječ o jednoj od najvećih uzdanica svjetskog tenisa u budućnosti

Mladi Bugarin vrlo je pristupačan i normalan tip. Na taj je način  osvajao i djevojke iz vrha svjetskog tenisa. Nakon Amerikanke  Serene Williamssada se zabavlja s Ruskinjom Marijom Šarapovom, ali jasno je dao do znanja da o privatnom životu neće reći niti riječi. I tako je i bilo.

Ovoga siječnja od Andyja Murraya je izgubio prvi ATP finale u karijeri. Uslijedila su tri poraza (nije uzeo ni set), ali i dalje je uspravan i čeka novi dokaz svog raskošnog talenta.

'Jasno, finale u Brisbaneu mi je pokazalo koliko mogu i ove sezone želim i prvi naslov na ATP-u. Osjećam se dobro iako su iza mene teški tjedni (tri poraza), ali nije to ništa neobično', kazao je Dimitrov koji u idućih pet tjedana ne brani nijedan bod na ATP listi i nudi mu se lijepa prilika za novi napredak.

Grigor Dimitrov
Ne zamaram se bodovima već samo svojom igrom i napretkom

'Naravno, želim se naći među najboljih 20 ili 30 što je prije moguće, ali ne zamaram se bodovima, već samo svojom igrom i napretkom. Tada dođu i rezultati i visoki plasmani koje želim i očekujem.'

Zbog relativno sličnog stila igre, zovu ga 'baby Federer', ali Bugarin se više ne smatra malim.

'To je stari nadimak, više se ne osjećam kao beba. Tko mi ga je dao? Publika dok sam počinjao igrati.'

On je kotirao kao jedan od prikrivenih favorita Zagreb Indoorsa, ali Ivo Karlović odigrao je najbolji meč u zadnjih pola godine i Grigor je 'vani'. Tko su sada najizgledniji kandidati za nedjeljni trijumf?

'Turnir je jak, ima dosta iskusnih igrača koji mogu uzeti trofej. Južnij, Baghdatis... ima ovdje igrača koji vole dvoranu, upoznati su s ovim turnirom i znaju kako osvajati titule. I Ivo može puno ako nastavi na nivou kojim je odigrao protiv mene.'

Je li na touru stekao prijateljske odnose s nekim od hrvatskih igrača?

'Često treniram s Ivom i znamo se već dugo, isto tako i s Dodigom i ostalima. Hrvati su duhoviti tipovi, uvijek je zabavno oko njih. A i geografski smo skoro susjedi pa si međusobno odgovaramo', završava Dimitrov koji će u budućnosti biti još jači adut ovog turnira ako se bude odlučio vraćati.

Video intervju pogledajte u prilogu.