VELIKI TRIJUMF

Nigerija prvak Afrike, igračima besplatni seks

10.02.2013 u 22:00

Bionic
Reading

Nigerijska nogometna reprezentacija po treći je put u povijesti osvojila Afrički kup nacija. U finalu turnira 'super orlovi' su pobijedili Burkinu Faso s 1-0

Posljednji je put Nigerija naslov kontinentalnog prvaka osvojila 1994. godine. Tada je u pobjedničkoj momčadi bio i današnji izbornik Stephen Keshi koji je u nedjelju postao drugi čovjek u povijesti, nakon Egipćanina Mahmouda Al Goharija, koji je došao na afrički tron i kao igrač i kao trener. Burkina Faso je, pak, prvi put u povijesti igrala u finalu, ali nije uspjela ponoviti lanjsku senzaciju Zambije.

Nigerija je u finalu morala igrati bez svoga najboljeg strijelca, ozlijeđenog Emmanuela Emenikea, no na vrijeme se oporavio krilni igrač Chelseaja Victor Moses. Upravo je on u 40. minuti pucao prema golu, a loptu je nakon odbijanca prihvatio Sunday Mba. Sjajno se potom riješio suparničkog braniča i lijevom nogom poslao loptu u suprotni kut Daoude Diakitea.

Pokazalo se na koncu da je to bio ključni trenutak utakmice koji je donio Nigeriji treći naslov. Više ih imaju samo Egipat (7), Kamerun (4) i Gana (4). A osim naslova igrači će dobiti i tjedan dana besplatnog seksa. Tako su bar obećale nigerijske prostituke prije tjedan dana.

'Želimo odati priznanje igračima na svemu što su napravili do sada. Želimo da vrate slavu našem nogometu kakvu je nekada imao. U znak podrške, pružit ćemo im tjedan dana besplatnog seksa ako se kući vrate s peharom', obećala je u ime Uduženja prostituki Nigerije (ANP) 'tajnica' Jessica Elvis.

Afrički kup nacija, finale:

Nigerija - Burkina Faso 1-0 (Mba 40)