čistka u parizu

Neymar u novom senzacionalnom transferu napušta PSG; u Londonu je sve spremno za njegov dolazak

01.07.2022 u 17:26

Bionic
Reading

Danas je i službeno započeo ljetni prijelazni rok, a već u prvim satima postalo je jasno kako nas u sljedeća dva mjeseca čekaju velika iznenađenja. Prvo i najsenzacionalnije je ono da Neymar (30) odlazi i Pariza. PSG je spreman prodati Brazilca, a tri su se engleska velikana odmah uključila u pregovore

Neymar (30) je i dalje službeno najskuplji svjetski nogometaš. U senzacionalnom transferu u ljeto 2017. godine Brazilac je pojačao PSG koji ga je Barceloni platio čak 222 milijuna eura!

No, Neymarovo je vrijeme, čini se, na Parku prinčeva - isteklo. U ovom trenutku Brazilac je nikad bliže odlasku.

'Želimo mlade, talentirane ljude koji su maksimalno fokusirani i koji imaju pobjednički mentalitet. Želimo ljude koji su spremni poginuti za ovaj grb', rekao je prije nekoliko dana glavni čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi.

Svima je jasno da je ta poruka bila 'adresirana' na Neymara. Brazilac je shvatio tu odluku PSG-a pa će i on sam krenuti u potragu za novim klubom. Parižani su spremni prodati ga i debelo ispod cijene, a prema Transfermarktu ona trenutno iznosi 75 milijuna eura. Realno, teško da će bilo koji klub izdvojiti toliki novac, pa bi Neymar prvo mogao na posudbu, a onda...

Za sada je popis zainteresiranih klubova vrlo kratak, samo su tri engleska velikana 'u igri' - Manchester United, Chelsea i Newcastle.

Problem? Neymar želi igrati Ligu prvaka, pa su automatski otpali Newcastle (koji jedini bez problema može platiti traženih 75 milijuna eura odštete!) i Man. United. A Chelsea? Novi vlasnici 'bluesa' imaju dovoljno novca za transfere te će učiniti sve kako bi dodatno pojačali momčad, a engleski mediji tvrde kako su pregovori s Neymarom već i započeli!

Prema prvim informacijama 'bluesi' bi ga prvo uzeli na jednogodišnju posudbu, a onda bi ga, možda, i otkupili. Trener Chelseaja Thomas Tuchel tri je sezone Neymara vodio u PSG-u i jako dobro zna sve njegove prednosti i mane. Uz sve to 'bluesi' nemaju konkretno rješenje na lijevom krilu pa Neymar na toj poziciji praktički ne bi imao konkurenciju!

Za sada je ipak prerano za bilo kakve konkretne zaključke, ali Chelsea je ozbiljno 'zagrizao', a Neymar je nepoželjan u Parizu. Računica je jasna da jasnija ne može biti...