stvari krenule nizbrdo

Neymar sve teže podnosi ono u što mu se pretvara karijera: Dva sam dana samo plakao...

20.02.2019 u 09:43

Bionic
Reading

Za brazilski Esporte Espetacular Neymar je priznao da ga je posljednja teška ozljeda stopala potpuno psihički slomila i zbog nje je puna dva dana samo plakao...

Neymar je nedavno proslavio još jedan tužni rođendan. Kao i prošle sezone, 27-godišnji Brazilac baš je u to vrijeme teško ozlijedio stopalo zbog čega je uslijedila višemjesečna pauza, što polako uništava njegovu karijeru i plan o postajanju najboljim nogometašem svijeta, što su mu još nedavno svi predviđali.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za razliku od Messija i Ronalda koji sjajno izbjegavaju prekršaje braniča, Neymar je stalno u kontaktu što nije dobro za dugovječnost nogometaša, a pojavio se i kronični problem s desnim stopalom.

Nakon što je ozlijedio metatarzalnu kost u veljače prošle godine zbog čega se oporavljao sve do SP-a u Rusiji, prijelom na istom mjestu u desnom stopalu dogodio mu se nešto ranije i ove godine, što ga je psihički potpuno slomilo.

'Trebalo mi je ovaj put puno više vremena da to probavim. Dva dana sam ostao sam kod kuće i plakao. Bio sam zbilja tužan,' priznao je Neymar za brazilski Esporte Espetacular i dodao:

'Kad sam se prvi put ozlijedio, rekao sam si: idemo to operirati da budem spreman za Svjetsko prvenstvo. Nisam bio toliko tužan.'

Neymar se ovaj put odlučio za konzervativniji tretman bez operacije, a liječi se u gradu u kojem je doživio svoje najbolje nogometne dane, u Barceloni.

U Parizu pak vjeruju da bi se mogao oporaviti do četvrtfinala Lige prvaka i sredinom travnja zaigrati u dvobojima koje PSG tek treba izboriti, u uzvratu protiv Manchester Uniteda za dva tjedna.

Možda će u nastavku karijere morati promijeniti stil igre i brže se rješavati lopte, kako ne bi rano potonuo poput nekih njegovih slavnih sunarodnjaka, uključujući Ronalda, Kaku i Ronaldinha...