suarez podbacio

Rakitića hvale u Kataloniji, a svi upiru prstom u glavnog krivca za neuspjeh

20.02.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Ivan Rakitić dobio je dobre ocjene za svoj nastup protiv Lyona u Ligi prvaka, dok se krivcem za utakmicu bez golova proglašava Luis Suarez koji se napromašivao i došao do brojke od 16 utakmica u nizu bez da je zabio u gostima u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

Barcelona je mogla sve riješiti protiv Lyona već u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no na kraju odlazi s rezultatom 0:0 na Camp Nou gdje će 13. ožujka pokušati izboriti prolazak dalje.

Kad se ne bi radilo o velikoj razlici u klasi, bio bi to nezgodan rezultat za Katalonce, no bit će oni jasan favorit za tri tjedna i trebali bi proći dalje.

Svejedno, u katalonskim medijima kritični su prema pojedincima, prije svega Luisu Suarezu koji se napromašivao i dobio nisku ocjenu 4 za svoj nastup.

'Bio je anksiozan i završio frustriran gledajući sebe kako nije u stanju poslati loptu u mrežu niti u jednoj situaciji. Pronalazio je slobodan prostor, ali i bio potpuno neprecizan,' stoji uz objašnjenje ocjene igrača koji je došao do brojke od 16 utakmica u nizu u gostima u Ligi prvaka bez postignutog pogotka, što je pomalo čudno za tako rasnog strijelca, iako se ne radi o najvažnijem mogućem statističkom podatku.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu i dobio solidnu ocjenu 6, uz pohvale za način na koji je držao stabilnom sredinu terena.

'Njegov doprinos bio je ključan kako bi momčad ostala čvrsta gotovo cijelu utakmicu. No, njegov trud u obrani onemogućio mu je da bude u važnijoj ulozi u napadu,' zaključuje katalonski Sport.

Barcelonu koja ima čak četiri remija u zadnjih pet utakmica u subotu čeka neugodno gostovanje kod Seville...

  • +3
La liga, Barcelona - Valencia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia