ehf europska liga

Nexe u dramatičnom uzvratu izborio EHF Europsku ligu; jurili su zaostatak od šest golova razlike...

04.10.2022 u 23:00

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea izborili su plasman u EHF Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola u Našicama pobijedili poljski sastav KS Azoty Pulawy 35:27 (16:13) nadoknadivši poraz od šest golova razlike iz prve utakmice

Hrvatski doprvak i prošlosezonski sudionik Final Foura Europske lige treći put zaredom ostvario je plasman u skupine Europske lige. Još jednom na iznimno dramatičan način.

Nakon što su u prvom susretu izgubili 26:32, 'gromovi' su u uzvratu krenuli u lov na minus šest. I uspjeli su, na koncu su slavili velikih 35:27. Baš kao što su i lani nadoknadili minus šest protiv danskog Bjerringbro Silkeborga.

Prva utakmica u Poljskoj bila je vjerojatno jedna od najlošijih utakmica Našićana u proteklom razdoblju, no uzvrat, a posebno drugo poluvrijeme, bili su sjajni.

U prvih 20 minuta gledali smo izjednačenu igru u kojoj niti jedna ekipa nije imala više od gola prednost. Međutim, završnica poluvremena pripala je domaćinu. Nexe je zaigrao daleko bolje i na odmor je otišao s tri gola prednosti (16:13).

Odabranici Branka Temšea sjajno su ušli u nastavak i serijom 4:1 došli su do željenih plus šest (20:14). U 38. minuti imali su sedam razlike (23:16), a minutu kasnije i velikih plus osam (24:16).

S osam razlike za Nexe ušlo se i u posljednjih pet minuta utakmice, a kada je Marin Jelinić dvije minute prije kraja zabio za 34:25, Nexe je bio korak do velikog slavlja. Na koncu je završilo 35:27 što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Nexe su do pobjede predvodili Fahrudin Melić s devet, Luka Moslavac s osam, te Marin Jelinić sa sedam golova. U suparničkim redovima Kelian Janikowski i Ignacio Valles Becerra zabili su po četiri gola.