NBA LIGA

New Orleans i dalje ne zna za poraz

14.11.2010 u 10:32

Bionic
Reading

New Orleans Hornetsi i dalje nižu pobjede i sa skorom 8-0 jedina su momčad u NBA ligi koja ove sezone nema niti jedan poraz. Posljednja žrtva Hornetsa bio je Portland koji je u New Orleans Areni izgubio 87:107

U domaćim redovima sedmorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, najviše David West i Marco Belinelli po 18 koševa, dok je Emeka Okafor dodao 14 koševa i 12 skokova.

'Ova momčad ima sjajnu kemiju, a to se vidi i na terenu. Krasi nas veliko zajedništvo i dečki su svjesni kako samo zajedništvom možemo do uspjeha,' kazao je trener Monty Williams. New Orleans je u svih osam pobjeda uspio zadržati suparnika na manje od 100 postignutih koševa.

"Ključ naše pobjedničke serije je igra u obrani i brza tranzicija u napad. Ova momčad možda nema toliko velikih zvijezda, zbog tog moramo dodatno potegnuti u obrani," dodao je Williams koji je prije dolaska među Hornetse, što mu je prvi samostalan posao, pet godina bio pomoćni trener u Portlandu. U Portlandovim redovima najefikasniji su bili Nicolas Batum sa 16, te Andre Miller sa 14 koševa.

Pobjedu je upisala i vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Boston. Celticsi su na gostovanju u FedEx Forumu nakon produžetaka pobijedili Memphis 116:110. Paul Pierce je ubacio 28 koševa, Kevin Garnett i Shaquille O'neal su dodali po 18 koševa, dok je Rajon Rondo uz 11 koševa imao i čak 17 asistencija. Bio je to treći produžetak Bostona ove sezone i treća pobjeda.

'Očito volimo dramatične završnice,' kazao je Pierce, no Bostonov trener Doc Rivers nije bio toliko oduševljen.

'Utakmicu smo trebali dobiti u regularnom dijelu. Bespotrebno smo se dodatno trošili energiju.' U redovima Grizzliesa najbolji je bio Zach Randolph sa 21 košem i 11 skokova.

San Antonio je pobijedio Philadelphiju 116:93 ubilježivši šestu uzastopnu pobjedu. Spurse su predvodili Tony Parker sa 24 koša i 7 asistencija, te Manu Ginobili sa 18 koševa. U redovima Sixersa koji su upisali 23. poraz u zadnja 24 gostovanja u San Antoniu najbolji su bili Jrue Holiday (16) i Louis Williams (13).

Miami je slavio protiv Toronta 109:100 uz 31 koš Dwyanea Wadea, LeBron James je dodao 23 koša i 11 asistencija, dok je Chris Bosh postigao 12 koševa. Raptorse koji su izgubili sedam od zadnjih osam utakmica predvodio je Talijan Andrea Bargnani sa 22 koša.