EVO ZA KOGA JE POTPISAO

Nevjerojatna vijest; jedan od najboljih hrvatskih sportaša ikad odlučio se za povratak unatoč problemima sa srcem

31.01.2020 u 20:52

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, Sandro Sukno (29), opet će zaigrati vaterpolo i to za njemački klub Ludwigsburg

Sandro Sukno opet u bazenu? Da, nije greška, naš vaterpolist, koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio 14 medalja te došao do najsjajnijih odličja na Olimpijskim igrama, SP-u i EP-u, vraća se u akciju.

Njegova karijera završila je nakon finala Svjetskog prvenstva 2017. godine gdje je sa nacionalnom vrstom osvojio zlato u Budimpešti, a sada se nastavlja u Njemačkoj u Ludwigsburg, klubu iz predgrađa Stuttgarta.

Bivši hrvatski reprezentativac trebao bi imati debi u subotu u Pro A Bundesligi protiv Neukollna. Kako tportal doznaje, Sukno je ugovor potpisao za vrijeme nedavnog Eura u vaterpolu, gdje je bio pomoćnik izborniku Ivicu Tucku, prije polufinala sa Španjolskom u kojem je Hrvatska izgubila 9:8.

No navodno naš vaterpolist nije dobio zeleno svjetlo liječnika za igranje, jer problemi sa srcem nisu riješeni...

  • +4
Hrvatski vaterpolist Sandro Sukno Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podsjećamo, bivšem hrvatskom kapetanu su u jesen 2017. na rutinskom liječničkom pregledu utvrđeni ozbiljni srčani problemi zbog koji se podvrgao operativnom zahvatu u Clevelandu (2018.). Prije toga je raskinuo ugovor s Pro Reccom, dogovorio povratak u Jug, ali iako je trenirao s Dubrovčanima, na kraju nije zaigrao.

'Sandro je dobrog zdravlja i to nam je jedinstvena prilika da u momčadi imamo igrača poput njega', rekao je član uprave Ludwigsburga.

U Ludwigsburgu će Sukna dočekati još jedan vaterpolist iz Dubrovnika Nino Blažević Ćiro koji će zaisgurno biti velika pomoć u prilagodbi bivšem kapetanu hrvatske reprezentacije.