pregovori u tijeku

Transfer bomba posljednjeg dana prijelaznog roka; Gareth Bale napokon odlazi iz Reala, a ovo bi trebao biti njegov novi klub

31.01.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Engleski mediji otkrivaju kako je poslovično štedljivi David Levy ipak odlučio potrošiti nešto novca u zimskom prijelaznom roku, a sve kako bi oraspoložio Josea Mourinha. Prvi čovjek Tottenhama je u Madridu gdje u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka dogovara povratak Garetha Balea u redove 'spursa'...

Još je samo nekoliko sati ostalo do završetka ovog prijelaznog roka, a čini se kako bi se mogao dogoditi jedan mega transfer. Naime, engleski mediji tvrde kako je čelni čovjek Tottenhama David Levy hitno odletio za Madrid gdje s čelnim ljudima Reala pregovara oko transfera Garetha Balea!

Nije tajna da se Real želi riješiti velškog reprezentativca koji je postao uteg 'kraljevskom klubu', ovo mu je sedma sezona u Madridu, odigrao je 246 utakmica i zabio 105 golova. Nije to uopće loša statistika, no Bale je u ljeto 2013. godine baš iz Tottenhama stigao za tada rekordan transfer od 100 milijuna eura, ali prečesto je ozlijeđen i Real bi se vrlo rado riješio njega i u ovom trenutku prevelikog ugovora od 17 milijuna eura na godinu.

Tottenham je u međuvremenu ostao bez Christiana Eriksena koji je za 20 milijuna eura otišao u Inter, a zbog ozljede do kraja sezone neće biti ni prvog strijelaca Harryja Kanea. To je sve doslovno izludjelo Josea Mourinha koji je od Levyja zatražio novac za pojačanja, posebice jer se Tottenham bori za mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone, a čeka ga i nastavak u Ligi prvaka gdje igra protiv Red Bull Leipziga.

Gareth Bale je već odavno Mourinhov 'ljubimac', baš je Portugalac insistirao na njegovom dovođenju u Real, no tamo ga nije dočekao jer je prije njegovog dolaska dobio otkaz... Sad novu priliku ne želi propustiti, a i Gareth Bale već duže vrijeme želi promijeniti sredinu. Do sada je njegov transfer sprječavala previsoka odštetna klauzula, ali Real je sad spreman popustiti i pustiti ga za oko 60 milijuna eura.

Tottenham je do sada u ovom prijelaznom roku potrošio 64 milijuna eura, kupio je Stevena Bergwijna iz PSV-a i Giovanija Lo Celosa iz Betisa, a za svakog je platio po 32 milijuna eura. Levy je istaknuo da će na pojačanja potrošiti točno 100 milijuna eura, pa je za Balea malo 'kratak'. No, ne treba zaboraviti kako je od Intera dobio 20 milijuna eura za Eriksena pa bi na kraju ipak štedljivi Levy ipak mogao ispregovarati kupovinu velškog reprezentativca.

  • +5
La liga, Getafe – Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Chema Moya