senzacija usred splita

Neuvjerljivi Hajduk na šokantan način na Poljudu od Maltežana ispao iz Europske lige

18.07.2019 u 21:58

Bionic
Reading

U uzvratnom dvoboju 1. pretkola Europske lige nogometaši Hajduka izgubili su na Poljudu od momčadi Gzira United rezultatom 1:3 te zbog više primljenih golova u gostima ispali iz natjecanja...

Siniša Oreščanin definitivno ima mnogo posla na početku nove sezone. Nakon trijumfa 2:0 na Maltu činilo se da bi Hajduk mogao rutinski proći skromnog protivnika u 1. pretkolu Europske lige, ali na kraju je sve završilo neočekivanom dramom i jednim od najbolnijih poraza u povijesti kluba.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Hajduk - Gzira U. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

No, nije tako izgledalo na početku. Pred odlično ispunjim Poljudom Hajduk nije mogao bolje započeti utakmicu, s obzirom da je već u 7. minuti Dolček proigrao Bassera Jradija, a Libanonac je povratnu loptu proslijedio u gostujuću mrežu.

Splićani su u tom trenutku došli do prednosti od tri pogotka u ukupnom zbiru i polako je počelo opuštanje, a što je vrijeme prolazilo, to je malteški protivnik sve bolje stajao na terenu.

Momčad Gzire Uniteda ozbiljno je pritisnula i izjednačila u 57. minuti, kada je Jefferson preciznim udarcom glavom matirao Duku i vratio neizvjesnost u susret.

Činilo se da će se Hajduk nakon toga trgnuti, pogotovo nakon što je u 65. minuti Juranović pogodio stativu, no uslijedio je novi šok, jer je Kone arkobatskim volejom u 69. minuti zabio loptu pod gredu i doveo svoju ekipu na samo bod od šokantnog prolaska dalje.

U završnici susret Maltežani su izgubili snagu, mnoge su počeli hvatati grčeve, no svejedno su u nekoliko navrata opasno izašli na Hajdukovu polovicu, a onda na užas splitskih navijača u 96. minuti još jednom zabili. Prekrasno je poentirao Kone i donio povijesnu pobjedu Gziri.

Hajduk je tako doživio još jedan bolni europski šamar, u rangu legendarnih irskog Shelbournea i gruzijske Dile Gori, a u 2. pretkolu Gzira će sljedećeg tjedna igrati protiv latvijskog Ventspilsa.

Europska liga, 1. pretkolo:

Hajduk – Gzira United 1:3 (Jradi 7 / Jefferson 57, Kone 69, 90+6), ukupno 3:3