nikako se ne slažu

Mourinho ga se po drugi puta odrekao, a u Realu su jedva dočekali

09.11.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Juan Mata (29) ponikao je u nogometnoj školi Real Madrida, no za prvu momčad 'kraljeva' nikad nije zaigrao. Probijao se preko Valencije i Chelseaja, a trenutno je u Manchester Unitedu. No, već ove zime mogao bi mu se ostvariti san da zaigra za Real...

Juan Mata više se nikome ne mora dokazivati, jedan od najboljih svjetskih veznjaka u karijeri je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, a sa španjolskom reprezentacijom je bio svjetski i europski prvak. No, do svih je tih uspjeha došao uz puno muke i dokazivanja, a dio karijere obilježio mu je i Jose Mourinho s kojim je 'na ratnoj nozi'.

Stasao je u omladinskoj školi Real Madrida, ali nikad nije stigao do prve momčadi. Nakon Valencije stigao je u Chelsea, a iz Londona je preselio u Manchester, u momčad Uniteda. Najzaslužniji za njegov prelazak na Old Trafford bio je baš Jose Mourinho koji ga nije vidio u svojoj momčadi Chelseaja iako je Mata u redovima 'bluesa' igrao možda i najbolji nogomet u karijeri. Tako je u siječnju 2014. godine za 45 milijuna eura stigao u United. 

Odmah se Mata nametnuo kao ključni igrač 'crvenih vragova', odigrao je dvije sjajne sezone (2014./'15., 2015./'16.), a onda se na Old Traffordu ukazala njegova 'noćna mora' - Jose Mourinho. U startu su još nekako i funkcionirali, ali Portugalac je poznat po tome da ne trpi igrače koji su klasična 'desetka', pa je za Matu svaka utakmica bila novi izazov. Ove je sezone u svim natjecanjima odigrao 11 utakmica za United, svih 11 je krenuo u početnoj postavi, ali je i svih 11 puta zamijenjen! Mata je shvatio poruku i čini se kako je njegov odlazak s Old Trafforda neminovan. Uz sve to mu na kraju sezone i ističe ugovor, pa bi ga United već ove zime mogao prodati da barem nešto zaradi jer je na ljeto Mata slobodan igrač bez odštete.

  • +9
Manchester United - Tottenham, 10. kolo Premiershipa, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW YATES

No, za Španjolca bi novi sukob s Mourinhom mogao ispasti i pozitivan jer je Real Madrid očajnički u potrazi za pojačanjima i čini se kako je baš Juan Mata jedan od igrača koji bi već ove zime mogli stići u redove 'kraljeva'. Engleski mediji navode kako su klubovi već obavili 'prve razgovore' i da bi posao vrlo brzo trebao biti dogovoren. A Juan Mata napokon će ostvariti dječački san, zaigrat će u dresu 'kreljevskog kluba' u kojemu je i ponikao.