obrana razočarala

U Grčkoj ne mogu vjerovati: Ovo im nitko nije napravio punih pet godina!

10.11.2017 u 08:37

Bionic
Reading

Grčka nogometna reprezentacija ne briljira već dugo, ali četiri pogotka u jednoj utakmici posljednji je put primila davne 2012. godine protiv Njemačke, što pokazuje koliko je Dalićeva Hrvatska odigrala dobro na Maksimiru...

Grčka obrana urušila se u Zagrebu! Skibbeova reprezentacija neće po dobrome pamtiti gostovanje na Maksimiru ovog četvrtka i utakmicu u kojoj je Hrvatska s pobjedom 4:1 napravila ogroman korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Grčki mediji očekivano su razočarani nastupom svoje izabrane vrste i naglašavaju da su pogreške presudile, u čemu ima istine, jer prvi i posljednji gol našoj selekciji poklonila je zadnja linija reprezentacije koju su svi hvalili upravo zbog čvrstine ispred vlastitog gola.

U Grčkoj kao glavnog krivca vide golmana Karnezisa, iako je imao nekoliko lijepih obrana, ali poklonio je loptu Kaliniću i skrivio penal kod gola Modrića, a također se nije proslavio svojim ostancima na gol liniji kod preostalih pogodaka. Očito se čovjek boji istrčavanja.

Zanimljivo, iako Grčka ima mnogo razočaravajućih nastupa posljednjih godina, uključujući i dva poraza od Farskih Otoka, posljednji je put primila četiri pogotka prije više od pet godina, na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, kada je izgubila 4:2 od Njemačke.

Ovaj put teško da će se dokopati velike nogometne smotre, jer stizanje prednosti suparnika nije joj specijalnost, no naši mora ozbiljno shvatiti i uzvrat u nedjelju. Za slavlje će biti vremena nakon toga...