DIJAGNOZA PREKO TV-A

Neurolog se 'zaigrao' pa mu slijedi tužba

06.01.2013 u 12:29

Bionic
Reading

Nakon što je neurolog Rustico Jimenez u javnost izašao s dijagnozom da slavni filipinski boksač Manny Pacquiao (34) možda pokazuje znakove Parkinsonove bolesti, Filipinčev stožer razmišlja o civilnoj tužbi...

'Ako me pitate za mišljenje, mislim da je možda najbolje da se povuče. Iako i dalje ima vrlo brze reflekse, nedavno sam primjetio i moje je mišljenje da pokazuje rane znakove Parkinsona. Ne kažem da je sigurno tako, ali postoje neki rani znakovi. Simptomi se najprije mogu vidjeti u trzajima ruku i mucanju za vrijeme intervjua,' rekao je u petak dr. Jimenez.

'Recite mi kako netko može dijagnosticirati takvu bolest gledajući ga preko TV ekrana? Koliko se ja sjećam taj doktor nikada nije pregledao Mannyja. Razmišljamo o tužbi protiv doktora zbog neutemeljenih 'optužbi', rekao je savjetnik filipinskog boksača Michael Koncz.

Podsjetimo, Pacquiao, višestruki bivši svjetski prvak u nižim kategorijama i zastupnik u filipinskom Saboru, pretrpio je u prosincu prošle godine drugi uzastopni poraz u borbi protiv Meksikanca Juana Manuela Marqueza.

Bio mu je to treći poraz nokautom u karijeri. Prva dva su mu se dogodila 1996. i 1999. godine. Isto tako, prvi puta je spojio dva poraza zaredom, jer je izgubio i prethodni meč u lipnju, također u dvorani MGM Grand hotela u Las Vegasu, od Amerikanca Timothyja Bradleyja za naslov u velter-kategoriji prema WBO verziji.