ne igra, a lova stiže...

Neuništivi Roger Federer u 2020. godini je odigrao samo šest mečeva, ali je uspio zaraditi više od Cristiana Ronalda i Lea Messija

17.12.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Magazin Forbes objavio je najnoviju listu najplaćenijih sportaša u 2020. godini. Mnoge je konačni poredak iznenadio jer su mnogim sportašima u ovoj koronavirusom poharanoj godini smanjeni ugovori, a prvo mjesto uvjerljivo drži švicarski tenisač Roger Federer koji zbog ozljede i operacije koljena nije igrao gotovo cijele godine. No, novac mu stiže na račune bez obzira na sve...

Tako je Roger Federer, koji je u 2020. godini odigrao samo šest mečeva na Australian Openu početkom godine (izgubio u finalu od Novaka Đokovića), zaradio čak 106,3 milijuna dolara. Jasno, najveći dio njegove ovogodišnje zarade dolazi od sponzorskih ugovora među kojima se ističe onaj desetogodišnji s 'Uniqlom' vrijedan čak 300 milijuna dolara.

Iza Federera je ostao Cristiano Ronaldo koji je uprihodio 105 milijuna dolara. Samo od ugovora s Juventusom Cristiano je dobio 64 milijuna dolara, a ostalo čini zarada od sponzora.

Iza Ronalda je ostao Leo Messi. Argentincu je to novi poraz, a u 2020. godini zaradio je 104 milijuna dolara, od čega čak 80 milijuna samo od ugovora s Barcelonom.

I na četvrtom mjestu je nogometaš, Brazilac Neymar. Zaradio je 95,5 milijuna dolara...

TOP 5 najplaćenijih sportaša u 2020. godini zatvara najbolji svjetski košarkaš LeBron James koji je zaradio 88,2 milijuna dolara.

U deset najbolje plaćenih upali su još košarkaši Stephen Curry i Kevin Durant, golfer Tiger Woods, te dva igrača američkog nogometa, quarterback Minnesota Vikingsa Kirk Cousins te quarterback Philadelphia Eaglesa Carson Wentz.

POPIS NAJPLAĆENIJIH SPORTAŠA I SPORTAŠICA U 2020. GODINI POGLEDAJTE OVDJE