SLOBODNO VRIJEME

Nesuđeni košarkaš Kopljar na SP-u se opušta uz NBA

21.01.2013 u 14:33

Bionic
Reading

Marko Kopljar za tportal.hr otkrio je kako se opušta i što najviše voli raditi u slobodno vrijeme na SP-u u Španjolskoj

Jedan od naših najboljih igrača vodi se onom starom sportskom poslovicom da razmišlja samo o prvoj sljedećoj utakmici.

Tako se Požežanin, koji će 12. veljače proslaviti 27. rođendan, ne zamara previše pričama o Francuskoj i četvrtfinalu. U mislima mu je samo Bjelorusija, a u slobodno vrijeme mislim opušta uz svoj omiljeni sport – košarku.

'U slobodno vrijeme najčešće se prošećem gradom, ali većinom se sve svodi na hotel, trening i spavanje… klasika. No da nema NBA lige, bilo bi mi dosadno', kazao nam je uz smiješak Kopljar dodavši.

'Osim što nas nekoliko, koji volimo NBA, igramo na PlayStationu utakmice sezone, ja uz to redovito pratim i sve rezultate Oklahoma City Thundera za koje navijam. Razlog je fantastični Kevin Durant, igrač kojeg pratim još dok je igrao na sveučilištu Texas.'

Zanimljivo je kako 210 cm visoki Kopljar, čiji je otac dugi niz godina igrao za KK Papuk, na PlayStationu ne igra sa svojom omiljenom momčadi Oklahomom. Kako je to moguće?

'Ha, ha, istina, netko od suigrača mi je pred nosom uzeo Oklahomu pa sam morao izabrati ono što je ostalo i tako sam uzeo Denver Nuggetse. Nema veze, glavno da se zabavljamo.'

Za kraj je Kopljar dao i svoju prognozu NBA finala.

'Moja Oklahoma gura jako dobro iako smo ostali bez Jamesa Hardena. Sezona i play-off ne mogu se uspoređivati, tako da ne bih otpisao čak ni Lakerse. No nekako mislim da nas čeka repriza finala i da će o tituli opet odlučivati Oklahoma i Miami', završio je Kopljar.