OPREZA NIKADA DOSTA

Nervozni Bilić: Još nas čeka paklenih 90 minuta

12.11.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Dan nakon veličanstvene pobjede u istanbulskom grotlu pred novinare je uobičajeno izašao izbornik Slaven Bilić. Iako je ostvaren trijumf koji je Hrvatsku približio koračić do Europskog prvenstva naš stručnjak nije bio pretjerano raspoložen. Druženje s novinarima bilo mu je poput mučenja

U utorak 'kockaste' čeka uzvratna utakmica, ali veliki posao obavljen je već u Turskoj. Bilić je još jednom čestitao igračima, ali i pozvao na oprez.

'Čestitao bi momcima na odličnoj utakmici, u svakom dijelu terena i u svakom aspektu nogometne igre, zato i je rezultat bio takav. Naravno da nas je pomazila i sreća - da smo u pravom trenutku dali golove. Ipak, čeka nas paklenih 90 minuta u Maksimiru i svaki drugi pristup bi bio poguban,' rekao je Bilić.

'Olakšanje je veliko, napravili smo pravi posao, no ponavljam, imamo veliku prednost koji ne želimo negirati, ali moramo biti u najmanju ruku jednako motivirani i kvalitetni u uzvratu', dodao je.

O slatkoj osveti Turcima nije želio polemizirati.

'Onaj poraz u Beču ostat će cijeli život i ne može se izbrisati ovom pobjedom, ali ne bi opet govorio o osveti. Ponavljam, to je teška riječ, prije bi rekao revanš, odnosno pola revanša, s obzirom da nas očekuje još drugih 90 minuta dodatnih kvalifikacija.'

Atmosfera na press konferenciji pomalo se kuhala, a kada je na tapet stiglo pitanje bi li ovu pobjedu svrstao među najveće u svojoj karijeri, Bilić se slomio. Želio je otići, ali ga je zadržao glasnogovornik Gavran pod uvjetom da se razgovara striktno o protokolarnim stvarima.

'Molim vas, rekao sam da me ništa ne pitate što ima veze s emocijama, eventualno ćemo o tome razgovarati nakon Maksimira. Mogu vam još samo reći da su svi igrači za sada u dobrom stanju, iako sam svjestan da se takve stvari znaju pojaviti tek kada se igrači stave pod napor,' objasnio je.

'Danas ćemo trenirati u Brežicama u dvije grupe. Jedna koja je iznijela susret proći će regeneracijski trening, a ostali onaj normalni. Sutra je trening na Maksimiru, a u ponedjeljak u Sloveniji', izrecitirao je Bilić, ustao i otišao s presice.

Nije više mogao izdržati da ne kaže što ga tišti, a valjda želi pričekati utorak kada bi Hrvatska u Maksimiru trebala i potvrditi plasman na Euro da izrazi duboko razočaranje nepovjerenjem kojeg su prema njemu pokazali mediji i javnost u posljednje vrijeme.

Turska - Hrvatska 0:3