živa legenda kluba

Neočekivan preokret u slučaju Suareza; svi pričaju o očajničkom potezu predsjednika Barcelone kada je shvatio da Urugvajac prelazi u Atletico Madrid

22.09.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Potpuno se zakomplicirala situacija oko transfera Luisa Suareza iz Barcelone. Prvo se spominjao Juventus, a kada je to definitivno propalo pojavila se opcija odlaska u Atletico Madrid

No, kako se doznaje odlazak u Atletico Madrid neće proći tako lako i svakako ne potpuno besplatno. Idemo redom. Prije 15-ak dana činilo se kako je sjajni urugvajski napadač Luis Suarez dogovorio sve uvjete s Juventusom. Naime, novi trener Barcelone Ronald Koeman prekrižio je Suareza koji je odmah s čelnicima Barce počeo pregovore o prijevremenom raskidu ugovora, koji ističe na ljeto 2021. Naime, trebao se Juventusu pridružiti kao slobodan igrač.

>> Nitko u Barceloni ne vjeruje da se ovo događa; treći najbolji strijelac u klupskoj povijesti odlazi u redove mrskog protivnika

Trebao je samo položiti ispit (čista formalnost za sportaše) kojim bi zaslužio talijansko državljanstvo i potpis ugovora s Juventusom. Ali ipak je došlo do preokreta i Suarez je preko noći odlučio kako ipak neće u Italiju te će karijeru nastaviti u Španjolskoj.

No, kada se činilo da bi Suarez mogao dobiti papire i potpuno besplatno završiti u rukama Atletico Madrida ipak je došlo do preokreta, barem kada je odšteta u pitanju.

Naime, katalonski mediji – koji su prvo pisali kako odlazi besplatno u Atletico Madrid – sada tvrde kako je predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu neće pustiti Suareza besplatno u velikog rivala.

'Iz tog je razloga potpis raskida ugovora stopiran', piše između ostalog katalonski El Transistor.

Očito su u Barceloni odlučili igrati prljavo i vjerojatno im je potpuno svejedno hoće li Suarez – ako ne završi u Atleticu za fer odštetu – cijelu sezonu do isteka ugovora ostati u klubu i čak možda trenirati s drugom momčadi.

Kako će se ova priča završiti teško je reći, ali je isto tako poznato kako je Suareza na telefon nazvao direktno trener Diego Simeone i očito ga uvjerio koliko mu je potreban. Čak niti odšteta nije problem jer je Atletico pripremio između 15 i 20 milijuna eura te uz sve to Suarezu nude trogodišnji ugovor vrijedan 21 milijun eura na godinu. Simeone i takva ponuda je nešto što se ne odbija.

A s druge strane Atletico će dobiti igrača koji je živa legenda Barcelone te ukupno treći najbolji strijelac u klupskoj povijesti. Postigao je čak 198 golova na 283 utakmice.