živo na tržištu

Potpuni kaos u Juventusu; propala dva 'sigurna' transfera, pa se pojavila opcija s dolaskom Brune Petkovića, a na kraju će u 'Staru damu' iskusni Španjolac?

22.09.2020 u 07:00

Bionic
Reading

U ovom brzom nogometnom svijetu stvari se mijenjaju, ne samo iz dana u dan, nego iz sata u sat. Iako se još tijekom vikenda činilo da su Luis Suarez i Edin Džeko novi igrači Juventusa, u ponedjeljak je stigao potpuni obrat

Cijelog prošlog tjedna pisalo se kako će Edin Džeko preseliti iz Rome u Torino, dok je Luis Suarez u 'Staru damu' trebao stići iz Barcelone.

Međutim, stvari su se zakomplicirale, a što se moglo vidjeti još tijekom vikenda, kada je Džeko putovao s Romom u Veronu. Istina, nije BiH-nogometaš zaigrao na toj utakmici, ali bilo je čudno da ga trener Fonseca uopće vodi na put ako je 'bivši'.

Kako sada stvari stoje, od tog transfera neće biti ništa, jer njegova zamjena, Poljak Milik ne želi napustiti Napoli.

Suarez je pak ostao bez talijanskih papira, a kako je Juventusova kvota igrača izvan EU popunjena, Urugvajac se morao odlučiti za novi klub, i izabrao je Atletico.

A onda je u ponedjeljak odjeknula vijest, kako je na meti Juventusa - najveća Dinamova zvijezda - Bruno Petković

>> Dinamo pred senzacionalnim transferom; najveća zvijezda 'modrih' odlazi u Juventus!

No, koliko je ta vijest točna, teško je provjeriti jer svaka ozbiljna priča, posebno kada su u pitanju takvi klubovi, pa i visoki novčani iznosi u pitanju, obično ne ugledaju svjetlo dana dok se ne osuše potpisi na ugovorima.

Naravno, željni novosti, talijanski su mediji pak otkrili, preko svog 'insidera', Fabrizija Romana, kako u Torino tijekom noći, na završne pregovore dolazi Alvaro Morata. Španjolac, koji se ovog ljeta vratio iz Chelseaja u Atletico, ali koji je sada u madridskom klubu postao višak nakon dolaska Luisa Suareza.

Atletico bi tako dobio 10 milijuna eura za posudbu uz opciju kupovine za 45 milijuna.

Inače, 27-godišnji španjolski nogometaš već je igrao u Juventusu, pa bi prilagodba trebala biti brza. Tada je Morata u 63 utakmice zabio 15 prvenstvenih golova i imao 12 asistencija.