promjene na šibićevcu

Bivši kapetan Hajduka novi je trener Šibenika; čeka se reakcija Funcuta...

27.06.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Mario Carević (41) novi je trener drugoligaša Šibenika. Ispadanjem iz SuperSport HNL-a čelnici Šibenika zahvalili su se sad već bivšem treneru Damiru Čanadiju, a uoči nove sezone imenovali su i novog stratega s kojim će se pokušati vratiti u najviši rang domaćeg nogometa

Mario Carević (41) je nogometnu karijeru počeo u Hajduku s kojim je osvojio dva domaća prvenstva i Kup, a bio je i kapetan 'bilih'. Potom je igrao za saudijski Al-Ittihad, njemački Stuttgart, belgijske Lokeren, KV Kortrijk, izraelski Maccabi (Petach Tikva) i slovensku Krku iz Novog Mesta.

Kao trener je prvo bio asistent u Krki i Hajduku, potom je vodio Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Varaždin i Krku. Carević je i član stožera U-20 hrvatske nogometne reprezentacije, a radio je i kao stručni komentator HRT-a.

'Mariju i njegovom stručnom stožeru želimo toplu dobrodošlicu na Šubićevac, te se nadamo kako ćemo zajedničkim snagama ostvariti zapažene rezultate s naglaskom na povratak u SuperSport HNL već sljedeće sezone', ističu u HNK Šibenik.

Uz Carevića se stožeru Šibenika pridružuju Dario Grabučić kao pomoćni trener, te Ivan Matovina kao analitičar.

Prozivka prve momčadi i početak priprema bit će 3. srpnja na Šubićevcu kada će se novi trener i njegov stručni stožer predstaviti igračima i javnosti.

Problem? Pa to što su odnosi između Šibenika i Hajduka na najnižoj mogućoj razini, posebice nakon finala SuperSport Kupa. Podsjetimo, Hajduk je na Rujevici pobijedio Šibenik, a kapetan 'bilih' Marko Livaja je slaveći s Torcidom s megafonom u ruci poveo pogrdnu pjesmu upućenu navijačima Šibenika.

Tenzije su velike i pitanje je kako će na dolazak Marija Carevića reagirati Funcuti, najvjerniji navijači Šibenika. Za sada se nisu oglasili, ali...