i službeno predstavljen

Nenad Bjelica otkrio zašto je izabrao baš klupu Osijeka, a onda i poslao poruku koju želi čuti Kohorta

05.09.2020 u 13:27

Bionic
Reading

Na prostoru novog stadiona Pampas, Osijek je predstavio i novog trenera. Uz rekli bismo, dosta simbolike, jer dojam je da će oba projekta sada ići 'ruku pod ruku'. Dakle, Nenad Bjelica dobio je puno slobodu, što se tiče treniranja ali i sastavljanja momčadi, po uzoru na engleske menadžere

'Srdačno vas pozdravljam. Popraćenost ovog događaja svjedoči da se nešto vrlo veliko i ozbiljno događa u NK Osijek. Lokacija predstavljanja nije slučajna, svaki pogled daje neku novu dimenziju Pampasa, našeg budućeg doma. Stadiona koji svakog dana poprima sve ozbiljnije konture. Na tom stadionu treba se veseliti pobjedama, i treba se igrati dobar nogomet. Infrastruktura je preduvjet za nešto lijepo, ali uvijek su rezultati u fokusu navijača', bile su uvodne riječi iz uprave Osijeka, a prenose 24 sata.

Bjelici je potom uručen dres s brojem 10 koji podsjeća na njegove igračke dane i na sve ono što je pružio osječkom klubu kao igrač.

'Tko mene zna, zna da su ciljevi najveći. Znam ovaj mentalitet, znam ove ljude i mislim da će mi time adaptacija ovdje biti puno lakša nego u nekom drugom klubu. Puno sam ovakvih desetki dobio u klubovima, međutim ova budi puno emocija kod mene, tako da želim dati sve od sebe da Osijek bude bolji', rekao je Bjelica pa pričao o drugim ponudama:

'Bilo je jako puno pregovora, ali Osijek mi je bio primamljiv i zbog ovlasti koje ću imati ovdje i zbog toga što iza projekta stoje visokoambiciozni ljudi, sve ove druge ponude mi nisu stvorile osjećaj da je to to. Neke su mi više zbog financija odgovarale, neke manje zbog obitelji, ali kad sam stavio na vagu, ovo je bilo to to'.

Mislim da ekipa ima apsolutnu kvalitetu da bude u vrhu hrvatskog nogometa. Siguran sam da će rezultati biti kvalitetni, odnosno ovakvi kakve svi očekujemo da budu. Što se tiče pojačanja, jučer smo se u 12 sati dogovorili o svemu, a zadnjih dana sam već gledao ekipu i puno toga o ekipi znam kao i neke njene potrebe. Unutar našeg stručnog stožera ćemo iskomentirati što nedostaje, ali svakako mogu reći da su pozicije lijevog beka, zadnjeg veznog i krila pozicije gdje smo sad fokusirani. Sve ostalo ćemo vidjeti. Za igrače Osijeka uvijek ima ponuda, vidjet ćemo kako igrači razmišljaju pa ćemo donositi odluke u interesu kluba.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

  • +23
Dinamo - Osijek, 3. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Osvrnuo se i na tajming dolaska s obzirom na to da Osijek nije baš izvrsno krenuo u HNL sezonu:

'Uvijek je dobar tajming doći u NK Osijek, bez obzira na zaostatak za Dinamom u startu prvenstva. Neću ja zahtjevati od mojih igrača da gledaju druge, zahtjevat ću da budu maksimalno profesionalni, da se zalažu na terenu, izvan terena pa ćemo vidjeti što će nam taj maksimum donijeti. Razlika je prema Dinamu osam bodova, ali se nećemo opterećivati s tim, već ćemo se opterećivati samo s tim da pobijedimo sljedećeg protivnika, ali to je Rijeka i do toga ima još pet-šest dana rada. Fokus je na onome što donosi sljedeći dan. Ne možemo mi razmišljati o 36. kolu, ako ih imamo još 32 između. Ona floskula 'svaka sljedeća utakmica je najbitnija' je kod mene istinita. Zamolio bih vas da u nekoj suradnji koju ćemo imati da svi budemo fokusirani na ono što dolazi prvo.

Bjelica će imati maksimalne ovlasti u klubu, bit će i trener i sportski direktor:

'Ovlasti koje ću imati su na tragu engleskog tipa menadžera. Vodit ću sportsku politiku kluba, i omladinsku školu, prvu momčad, B momčad. Imam tu odgovornost da odredim ljude koji će dovesti Osijek na mjesto gdje mu pripada. Kod dovođenja igrača, sve u suradnji sa svojim suradnicima'.

'Uprava je ambiciozna, da nije, ne bi gradili ovakav stadion, a i doveli su ambicioznog trenera. Ja se vodim onom 'zamisli nemoguće da bi ostvario najviše moguće'. Pokušat ćemo eventualno jednog dana dovesti na ovaj stadion Ligu prvaka, to bi bilo ostvarenje sna. Siguran sam i da ćemo protiv Basela imati šansu za pobjedu'.

'Nisam još bio s igračima, jutros sam stigao u Osijek. Sad imam sastanak s trenerima koji su bili tu prije mene. U 17 sati se igra prijateljska utakmica s B momčadi. Neka me u ponedjeljak dočekaju u svlačionici'.

'Ovlasti koje sam dobio od predsjednika kluba nisam dobio nikad osim u Wolfsbergeru. Tamo sam imao slične ovlasti, to je apsolutno slučaj sad, s tom razlikom što u ovom trenutku u kunu znam koliko kao trener mogu potrošiti. To nisam nikad imao i zahvaljujem se na povjerenju te se nadam da ću ga sa svojim radom opravdati. Čistiju situaciju nikad u životu nisam imao i vjerujem da ću ubrzo razveseliti navijače s nekim pojačanjem. Već vodim neke razgovore i pregovore i mislim da bi već sljedeći tjedan mogli vidjeti pojačanje'.