ŠIBENIK U GRADSKOM VRTU

Nenad Bjelica: Naša je ideja 'gušiti' protivnika koji je protiv Hajduka, Rijeke i Dinama pokazao da je odlična momčad

10.12.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Zahtjevni ritam utakmica u završnici jesenskog dijela sezone nogometašima Rijeke ne ostavlja puno vremena za predah jer već u nedjelju na Gradskom vrtu gostuje Šibenik

S istim suparnikom nogometaši Osijeka su i otvorili ovu sezonu, u zahtjevnoj utakmici upisali bodove i krenuli u sezonu u kojoj su na početku trećeg prvenstvenog kruga drugoplasirana momčad HNL-a s bodom zaostatka za vodećom Rijekom. Plan Nenada Bjelice i njegove momčadi su novi bodovi i nastavak prvenstvene utrke za vrhom ljestvice.

'Znate i sami da smo u Rijeci imali nekoliko igrača koji su bili kartonirani i nisu mogli nastupiti. Od njih četvorice vraćaju nam se Kleinheisler, Lončar i Žaper. Neće biti tek Vedrana Jugovića koji neće biti u konkurenciji ni za utakmicu protiv Hajduka i da sanira probleme s petom početka priprema. Još dva, tri igrača su dobili bolne udarce, ali vjerujem da ćemo na travnjaku imati respektabilnu momčad za koju vjerujemo da ćemo biti u stanju pobijediti dobru momčad Šibenika', istaknuo je Nenad Bjelica.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Bijelo-plave u nedjelju očekuje bitno drugačija utakmica od Rijeke, taktički zahtjevi razlikovat će se od onih koji su bili na Rujevici.

'Morat ćemo biti maksimalno fokusirani na utakmicu. Šibenik je protiv Hajduka, Dinama i Rijeke pokazao da su ozbiljna momčad. Mladi su, talentirani, a dobro igraju… U privilegiranoj su situaciji jer neće biti u borbi za ostanak pa je lakše igrati nego kada imaš pritisak osvajanja bodova. Imaju trenera Španjolca koji teži igri i sigurno su ozbiljan suparnik. Moramo se potvrđivati iz utakmice u utakmicu, a prva je u nedjelju. Treba puno rada, zalaganja i odlučnosti, naša je ideja pritiskati suparnika, “gušiti” ga koliko god je to moguće. Ali cilj je uvijek isti, a to je pobijediti suparnika.'

Vrijedan dodatak momčadi Osijeka je i Petar Brlek koji je u Rijeci odigrao odličnu utakmicu.

'Brlek se sjajno vraća, najvažnije je da nema problema po pitanju ozljede. Naravno da ne možemo očekivati da će odmah biti u formi u kakvoj može biti, ali zadovoljan sam kako je odradio utakmicu. Brlek je ozbiljan igrač i siguran sam da će biti možda i najveće pojačanje za proljeće. Umor? Sigurno će biti promjena, neki koji dugo nisu igrali su imali vrhunsku utakmicu poput Cheberka i Bralića, vjerujem da ćemo kvalitetu kadra koju imamo iskoristiti na najbolji način. Utakmica u Rijeci je pokazala da imamo kvalitetne igrače koji mogu pomoći momčadi.

Vrijedan dodatak Bijelo-plavih ove sezone je i Ivan Fiolić, trenutno prvi klupski strijelac.

'U Rijeci smo osvojili bod iako smo željeli tri. Ne treba žaliti, veselimo se već idućoj utakmici a to je Šibenik. Ozljeda? Dobio sam nezgodan udarac koji me mučio pa nismo željeli riskirati i tražio sam zamjenu da uđe svježi igrač. Umor? Nije da sam nešto umoran, veselim se svakoj idućoj utakmici i s veseljem očekujem svaku iduću. Već sam puno puta naglasio da mi je najvažnija momčad, kako izgledamo na travnjaku i da osvajamo bodove, a osobna statistika je u drugom planu. Naravno da sam sretan zbog golova, ali sretniji sam kad pobjeđujemo', istaknuo je Fiolić.