EMOCIJE NA VRHUNCU

Nema momčadi koja je ove sezone izvela toliko gluposti kao oni, situacija bi mogla eskalirati i u pravi trenutak stigao je savjet od legende

17.08.2022 u 22:31

Bionic
Reading

Felipe Massa, bivši vozač Formule 1, dao je savjet Charlesu Leclercu u njegovoj bori za naslov prvaka u Formuli 1

Massa je jedan od najiskusnijih vozača u Formuli 1. Brazilac je odvozio 269 utrka, ostvario 11 pobjeda uz 41 postolje. Čak osam sezona je proveo u Ferrariju i njegove riječi imaju težinu.

Podsjećamo, nakon moćnog početka sezone u kojem je Leclerc ostvario pobjede na dvije od prve tri utrke, prednost je tijekom prvenstva nestala zbog nepouzdanosti bolida, upitnih strateških odluka i povremenih vozačkih pogrešaka.

Nakon završenih 13 od 22 utrke, Leclerc zaostaje 80 bodova za Maxom Verstappenom u poretku vozača, dok Red Bull ima gotovo 100 bodova više od Ferrarija u borbi konstruktora.

Massu su u emisiji Sky Sports F1 Any Driven Monday upitali kako bi se osjećao na mjestu Leclerca?

'Pa, definitivno je sigurno da nije sretan. Ali trebate biti strpljivi. Ako sada započnete svađu, to neće pomoći momčadi, ali ni Charlesu. Ne možemo također zaboraviti da je na VN Francuske napravio pogrešku kada je imao pravu priliku za pobjedu', rekao je umirovljeni Brazilac te je dodao:

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Mađarske, Hungaroring, 31.7.2022. Izvor: EPA / Autor: Tamas Kovacs

'Čak i ako nisi sretan zbog odluka, zbog grešaka koje se događaju, treba se boriti na pravi način, profesionalno. Ne smije pokazivati ​te emocije prema van, jer ako ih počnete pokazivati ​, to ne pomaže nikome, čak i ako je Ferrari napravio više pogrešaka od njega. Međusobni sukob ne pomaže.'