kreće Europska liga

Ne propustite spektakl na Maksimiru; evo gdje možete gledati okršaj Dinama i engleskog West Hama koji je stigao pojačan Hrvatom za kojeg su dali pravo bogatstvo

16.09.2021 u 09:09

Bionic
Reading

Nogometaše Dinama u četvrtak u Maksimiru očekuje prva utakmica grupne faze Europske lige protiv engleskog West Hama (18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv). U igri su važni bodovi, ali i lijepa zarada od strane Uefe

Uoči europskog okršaja na Maksimiru protiv West Hama, koji će prema najavama uživo pratiti više od 20 tisuća gledatelja, Dinamov trener Damir Krznar uoči utakmice je rekao:

'Naši rezultati nose pritisak, ali ja na to gledam više kao vjetar u leđa. Teško je ponavljati ono što je bilo dobro zadnjih godina, ali mi imamo snage i volje da to učinimo. West Ham ima ulogu favorita, ali ovo je početak sezone pa bi obje momčadi mogli odigrati rasterećeno', kazao je Krznar uoči utakmice koju možete pratiti od 18.45 sati na kanalu Arenasport 1 (MAXtv).

Za očekivati je kako će Dinamo igrati u postavi: Livaković - Šutalo, Lauritsen, Theophille - Ademi, Mišić - Ristovski, Ivanušec, Franjić - Petković, Oršić

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Među igračima West Hama nalazi se i jedan Hrvat, 23-godišnji Nikola Vlašić za kojeg je klub platio pravo malo bogatstvo. Naime, odšteta prema ruskom CSKA s bonusima bi mogla iznositi i 30 milijuna eura! Bilo je zanimljivo čuti njegovo razmišljanje o utakmici u kojoj je najavljen među prvih 11:

'Dinamo ima nekoliko jako dobrih nogometaša. Svake godine prodaju igrače, a onda dovedu mlade nogometaše iz drugih hrvatskih klubova. Uvijek imaju dobru momčad. Navijači su im žestoki, ali tribine nisu blizu terena pa se neće osjećati pritisak i to će nam olakšati situaciju na Maksimiru. Meni kao bivšem igraču Hajduka nije drago što je Dinamo toliko dominantan u Hrvatskoj u posljednjih deset godina. Imam lijepe uspomene s Maksimira s reprezentacijom, zabio sam nekoliko golova, a nadam se da će biti još ljepše nakon četvrtka', kazao je Vlašić koji je najavio pravi spektakl na tribinama. Atmosfera na Maksimiru nakon dugo vremena biti će prava navijačka i sprema se spektakl.

Njegov trener, legendarni David Moyes, dao je vrlo oprezne izjave. Respekt prema Dinamu se itekako osjeća:

'Moramo odati veliko poštovanje zagrebačkom Dinamu, momčadi koja je redovito u europskom nogometu, bila to Europska liga ili Liga prvaka. Suočavamo se s iskusnim protivnikom. Analizirali smo ih i znamo da su u posljednje vrijeme izgubili jednog ili dva igrača. Vrlo smo svjesni njihove povijesti i predstava u Europi', kazao je Moyes.

  • +7
Trening Dinama uoči West Hama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +5
Šetnja igrača West Hama maksimirskim travnjakom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL