dobio po nosu

Ne prestaje bijes navijača prema Zlatanu Ibrahimoviću: Huligani još jednom demolirali njegov kip u Malmöu i poslali jasnu poruku

23.12.2019 u 23:06

Bionic
Reading

Statua švedske nogometne zvijezde Zlatana Ibrahimovića, koja je postavljena u njegovom rodnom Malmöu, ponovo je oskvrnavljena, a ovoga puta vandali su odsjekli Zlatanov nos

Statua švedske nogometne zvijezde Zlatana Ibrahimovića, koja je postavljena u njegovom rodnom Malmöu, ponovo je oskvrnavljena, a ovoga puta vandali su odsjekli Zlatanov nos.

Ibrahimović je početkom listopada u rodnom gradu dobio svoju statuu i to u neposrednoj blizini stadiona Swedbank na kojem igra njegov bivši klub Malmö. Međutim, švedski napadač je nedavno kupio 25 posto dionica velikog rivala Hammarbyja izazvavši bijes navijača Malmöa.

Ibrahimovićev spomenik je potom išaran sprejevima, paljen bakljama, a na ruku mu je obješena daska za wc. Pločica s njegovim imenom je polivena solnom kiselinom, a zatim je i jedna noga prerezana pa je postojala opasnost da se spomenik Zlatanu sruši.

U posljednjoj akciji Zlatan je ostao i bez nosa koji je odsječen.

Prije nekoliko dana pokrenuta je i peticija za uklanjanje statue koju je do sada potpisalo više od 8.000 ljudi.

Ibrahimović je karijeru počeo u Malmöu 1999. godine, a nakon toga je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milano, PSG, Manchester United i LA Galaxy.