KAOS SVE VEĆI

Nazire li se raspad rukometnog SP-a? Spakirali kofere i napuštaju natjecanje, a IHF je nemoćan bilo što promijeniti

Bionic
Reading

Novi problemi za organizatore Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, iz natjecanja se povukla reprezentacija Zelenortskih otoka pa se turnir nastavlja s 31 nacionalnom vrstom

Kaos zbog koronavirusa utječe na SP. Prije njegovog početka zbog zaraženih igrača od turnira su odustale Češka i SAD, ali je IHF imao dovoljno vremena da pronađe zamjene i pozove Sjevernu Makedoniju i Švicarsku koje su prihvatile iznenadni poziv. No natjecanje je počelo, a krenuli su novi problemi.

Zelenortski otoci su stigli sa samo 11 rukometaša, deset im po pravilima treba za utakmicu, a njima su poslije prvog kola dva rukometaša bila pozitivna na koronavirus. Ostali su s devet igrača te su tako u drugom kolu izgubili od Njemačke za zelenim stolom 10:0.

Ponovljena testiranja nisu dala negativne rezultate, isto tako premalo je vremena i prekomplicirano da bi se naknadno u reprezentaciju pozvali novi igrači (s valjanim nalazima testa) i Zelenortski otoci povukli su se s prvenstva.

  • +6
Mađarska - Zelenortski otoci, SP u rukometu 2021., 1. kolo Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL

Za to neće biti kažnjeni, njihov potez prihvatio je IHF kako bi 'zaštitio zdravlje svih sudionika'. Jedna odigrana i dvije neodigrane utakmice Zelenortskih otoka u skupini su registrirane istim rezultatom, pobjedom suparnika 10:0, a tako će biti i s utakmicama President kupa u kojem za plasman od 25. do 32. mjesta igraju najlošije repezentacije iz osam skupina.