riječ stručnjaka

[FOTO] Petar Metličić opet ostao u čudu zbog jedne odluke Line Červara, a otkrio je i koji mu je hrvatski igrač posebno privukao pozornost

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 18.01.2021 08:36
  • Objavljeno 18.01.2021 u 08:36
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši ostvarili su u nedjelju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladavši Angolu s 28:20 (12:11) u dvoboju drugog kola skupine C odigranom u Aleksandriji. No, nije sve izgledalo bajno, posebno ne u prvom poluvremenu, kada smo strahovali od mogućeg ponavljanja rezultata kao i protiv Japana (29:29)

Hrvatski rukometaši odigrali su skromno prvo poluvrijeme, dopustivši igračima Angole da češće budu u vodstvu. Već smo se prepali da iz dvoboja protiv Japana nismo izvukli pouke, jer Hrvatska je igrala stalno 5-1 obranu. No, u drugom poluvremenu hrvatski su igrači ipak zaigrali 6-0, pa su stvari počele sjedati na svoje mjesto.

'Vidjelo se da smo u prvom poluvremenu još bili u šoku, mučili smo se. Ali vjerujem da će nas ovo još malo opustiti i da ćemo pobijediti protiv najtežeg protivnika u skupini', rekao je u studiju RTL-a stručni komentator i dugogodišnji kapetan reprezentacije Petar Metličić.

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac osvrnuo se na izjave Line Červara kako je 'ovo juha', kako prvenstvo nije pravo jer su uvjeti zbog korona virusa krajnje neobični.

'Otišao je malo naširoko, malo zbunjujuće, teško mi je uopće govoriti. Prvenstvo se mora igrati, a tražiti razloge... Na kraju ćemo zbrajati. Svi su u istom položaju, a je li netko više trenirao ili teže došao dolje... Vjerojatno jest. Ali razgovaramo ovdje o igri, kako doći do četvrtfinala. Angažman je bio puno bolji, pogotovo u obrani. Japan je ostavio velik ožiljak'.

Igrač Nexea Janko Kević (34) ušao je u momčad umjesto ozlijeđenog Luke Cindrića i pokazao dobru igru u debiju. No, iako je dešnjak i po vokaciji srednji vanjski, Červar ga je dio utakmice koristio na poziciji - desnog vanjskog.

'Za mene je to neobjašnjivo. To treba pitati Červara i on će dati najbolji odgovor na to. Za prvu utakmicu, za debitanta s 34 godine odigrao je stvarno dobro. Sasvim dobar debi', rekao je Metličić te najavio dvoboj koji je na rasporedu u utorak, protiv najjačeg suparnika u skupini. Riječ je naravno o reprezenatciji Katara.

'Moramo pobijediti da ne bismo opet dolazili u situaciju koliko nam treba bodova... Uvjeren sam da ćemo odigrati najbolju utakmicu. Nije to onaj Katar kao prije četiri godine', a onda - prognozirao je Pero.

Ivan Martinović, još jedan od novih igrača, opet je vukao s pet golova.

'Ponavljamo kao papige. Momak pokazuje da ima kvalitetu. Dvije utakmice, to malo što je igrao, odigrao je dobro. Uz pivote, pokazao je možda najviše. Momak igra Bundesligu ozbiljno već dvije godine, pravi je strijelac', zaključio je Metličić.

  • +10
Hrvatska - Angola, rukomet, SP u rukometu, 17.1.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal