DOSTA IM JE

Navijači osnovali NK Varteks

30.05.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Iako se još do prije mjesec i pol dana izgledalo da bi NK Varaždin iz Varaždina mogao ponovno postati NK Varteks, nikakve službene potvrde iz redova varaždinskog prvoligaša nisu za to stizale

Navijačima je očito dozlogrdilo, pa su odlučili u plan provesti iznimno pozitivan plan i ideju, koja 'tinja' već duže vrijeme. Klub su osnovani navijači, a kako ističu, uz promjenu imena, koja nije donijela ništa novog i dobrog.

Kako ističu osnivači, razlog je i nezadovoljstvo stanjem u klubu posljednjih 10-ak godina, svim nepravilnostima, neorganiziranošću, neregularnostima, što ih posebno boli, kriminalnim radnjama i nepoštenju. Sve to 'spojilo' se u jedno u nedjelju je održana osnivačka skupština NK Varteksa.

'Želja je da se novi klub izdigne iznad gliba hrvatskog nogometa, da naš NK Varteks s ponosom pronosi ime uz koje smo doživjeli brojne prekrasne trenutke i emocije, i uz koje imamo samo pozitivna sjećanja,' rekli su osnivači NK Varteksa za evarazdin.hr

Na skupštini u nedjelju prisustvovalo je 60-ak navijača, ali i nekih bivših nogometaša, iako je sve bilo odrađeno u maksimalnoj 'tišini', bez ikakvih javnih poziva, a pritom je izglasan i statut kluba te su prezentirani planovi i ciljevi rada kluba.

Da se ne radi tek o 'bojkotu' NK Varaždina, odnosno kratkoročnoj viziji, govore i zacrtani natjecateljski planovi, ali i oni za osnivanjem škole nogometa, koja će se takmičiti u što većem broju kategorija.

Podršku projektu dali su i brojni ugledni Varaždinci, među prvima Ljubomir Kerekeš, koji je i u Izvršnom odboru novog kluba, ali i Dražen Besek, čije je pismo podrške i pročitano na osnivačkoj skupštini.

Planovi su prilično ambiciozni, a već od ponedjeljka se kreće u rješavanje administrativnih pitanja, osnivanje i registraciju kluba, a od jeseni bi mogli očekivati prve natjecateljske utakmice, vjerojatno u najnižem rangu natjecanja.

Važna stvar je članstvo u klubu, a član može biti svaka osoba koja je punoljetna. Članovi kluba čine skupštinu, a klub će funkcionirati po principu jedan član – jedan glas.