oduševljeni njegovim uspjesima

Navijači Milana zbog njega su okrenuli palac dolje Zvonimiru Bobanu, a sada se događa ono što je bivši hrvatski reprezentativac najavio još prije dvije godine

05.10.2021 u 16:16

Bionic
Reading

Čelnici talijanskog nogometnog velikana Milana pripremaju novi ugovor za trenera Stefana Piolija nakon najboljeg otvaranja sezone Rossonera u gotovo 20 godina.

Nakon sedam kola Milan se nalazi na drugom mjestu Serie A s 19 bodova, dva manje od lidera Napolija koji je otvorio sezonu sa sedam uzastopnih pobjeda.

Milan je u prvih sedam kola upisao šest pobjeda i remi uz 15:5 razliku pogodaka, što je najbolji start od osvajanja Scudetta u sezoni 2003/04. godine.

Prema MilanNews.it, klub je toliko zadovoljan rezultatima da su spremni započeti pregovore o novom ugovoru s Piolijem. Njegov trenutačni ugovor vrijedi do kraja ove sezone.

Pioli je preuzeo Rossonere u listopadu 2019. godine, no u travnju prošle godine nagađalo se kako je na rubu otkaza. Njegovo mjesto trebao je preuzeti Ralf Rangnick. Ipak, klupsko vodstvo je promijenilo planove i Pioli je ostao na klupi predvodeći Milan do drugog mjesta u Serie A i povratka u Ligu prvaka nakon sedam godina.

Pioli je tada na klupi zamijenio Marca Giampaola, iako se nagađalo da je na klupu trebao sjesti Luciano Spalletti, a glavni zagovornik za njegov dolazak bio je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban.

'Pioli je bio najbolje rješenje na tržištu. Spalletti je sjajan trener, ali to ne znači da je Pioli bio drugi izbor. Zapravo, on je jak čovjek, ima dobre nogometne ideje, inteligentan je i do sada je to pokazao', poručio je svojevremeno Boban za Gazzettu dello Sport.

U prvim tjednima Boban i Paolo Maldini, koji su tada krojili sportsku politiku kluba, bili su pod velikim pritiskom navijača, ali Boban je uspio u svojoj namjeri. Sada obljubljenog trenera, prije dolaska u Milan navijači su tjerali hashtagom #PioliOut

'Pioli je pragmatičar. Sad proučava igrače i momčad. Želi ekipu koja trči i postiže dobre rezultate. Imamo stručnog trenera i vjerujemo da će puno naših igrača napredovati u radu s njim', zaključio je Boban.

U međuvremenu Boban je zbog neslaganja s izvršnim direktorom kluba, Ivanom Gazidisom, napustio AC Milan,ali Crveno-crni mogu biti itekako zahvalni Bobanu na vrhunski odrađenom poslu. Jer, podsjetimo, Boban je kumovao i dolasku Zlatana Ibrahimovića, ali i Ante Rebića.