drama u francuskoj

Navijač Bordeauxa napao protivničkog igrača dok je slavio gol; utakmica je prekinuta...

03.06.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Povratak Bordeauxa u Prvu francusku ligu ugrožen je nakon što je njihova posljednja utakmica sezone prekinuta u petak kada je jedan od njihovih navijača napao igrača Rodeza Lucasa Buadesa

Bordeauxu je trebala pobjeda u utakmici protiv Rodeza kako bi završio drugi i osigurao povratak u Prvu ligu, ali šesterostruki francuski prvak primio je gol u 22. minuti. Dok su igrači Rodeza slavili gol, navijač Bordeauxa je ušao u teren i gurnuo igrača Rodeza Lucasa Buadesa, koji je pao na tlo. Kasnije je iznesen na nosilima, a sudac je zaustavio igru.

Nakon što su momčadi otišle u svoje svlačionice, sudac je odlučio da se utakmica neće nastaviti jer je Buades zadobio potres mozga!

>> trenutak napada na igrače Rodeza pogledajte OVDJE

Vladajuće tijelo francuskog nogometa LFP priopćilo je da će se disciplinsko povjerenstvo sastati u ponedjeljak kako bi razmotrilo odgovarajuće mjere koje treba poduzeti.Predsjednik Bordeauxa Gerard Lopez rekao je da će podnijeti žalbu protiv navijača i pozvao LFP da dopusti da se utakmica dovrši.

Situacija je komplicirana jer su i Metz i Bordeaux trebali igrati svoje utakmice u isto vrijeme.

Metz je pobijedio Bastiju 3:2 i došao na drugo mjesto, što je izazvalo divlje slavlje i invaziju na teren.

Samo će dvije najbolje momčadi biti promovirane u Ligue 1 ove sezone, a Le Havre je osigurao naslov prvaka Druge lige. 

Predsjednik Rodeza Pierre-Olivier Murat bio je razočaran jer se klub bori za očuvanje statusa drugoligaša, a oni su 17. i treba im barem tri boda da preskoče Annecy.

'Nastaviti ili ponoviti meč? Nikada nisam vidio da se mečevi igraju nakon posljednjeg dana', rekao je Murat.