ode još jedan

Nastavlja se čistka na Poljudu; ovo je deveti igrač koji je napustio Hajduk...

04.07.2023 u 17:54

Bionic
Reading

HNK Hajduk i Josip Vuković (31) dogovorili su sporazumni raskid ugovora te iskusni vezni igrač od danas više nije igrač 'bilih', objavili su iz kluba

Josip Vuković (31) je dijete Hajduka, na Poljudu je prošao sve uzrasne kategorije te se nakon inozemne karijere vratio u ljeto 2021. godine. Požrtvovnost i borba za svaku loptu je ono što je uvijek krasilo i ono po čemu će navijači Vukovića posebno pamtiti.

Za prvu momčad debitirao je 2014. godine, a posljednji nastup upisao je pred kraj prošle godine u utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Mladosti iz Ždralova. Prošlu polusezonu proveo je na posudbi u Al-Faisalyju FC iz Saudijske Arabije.

S 'bilima' je osvojio dva trofeja SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa, a ukupno je za Hajduk odigrao 68 službenih utakmica u kojima se dva puta upisao u strijelce. 

'Josipe, Hajduk ti zahvaljuje na svemu. Želimo ti puno sreće i uspjeha u nastavku karijere', stoji u objavi Hajduka na oproštaju.

Nije nevažno spomenuti kako je Josip Vuković već deveti igrač koji je napustio Poljud ovog ljeta. Prije njega su se od 'bilog' dresa oprostili Danijel Subašić, Gergo Lovrencsics, Marco Fossati, Agustin Anello, Stefan Simić i Toni Borevković, Nikoli Kaliniću je ugovor završio 30. lipnja pa je i on kao slobodan igrač otišao s Poljuda, a tu je i Chidozie Awaziem kojemu je istekla posudba, a Hajduk (još) nije uspio dogovoriti njegov otkup s portugalskom Boavistom.

Zanimljivo, Vuković bi s Nikolom Kalinićem mogao ponovno zaigrati u istoj momčadi jer se obojica spominju kao izgledna pojačanja u redovima novog prvoligaša Pendikspora.