nikako do titule

Nastavlja se bolno čekanje Francuza u Roland Garrosu: Već 36 godina uvijek ista priča...

03.06.2019 u 18:10

Bionic
Reading

U četvrtfinalu pojedinačne konkurencije tenisača na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolland Garrosu neće biti domaćih tenisača, jer je nakon poraza Benoita Pairea od Keija Nishikorija u pet setova 6-2, 6-7 (8), 6-2, 6-7 (8), 7-5, u osmini finala poražen i Gael Monfils od kojeg je bolji bio Austrijanac Dominic Thiem sa 6-4, 6-4, 6-2.

Thiemu je ovo četvrto uzastopno četvrtfinale u Roland Garrosu, gdje je 2016. i 2017. godine zaustavljan u polufinalu od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a prošle godine ga je u meču za trofej svladao Nadal.

  • +3
Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Monfils je hvatao peto četvrtfinale u Parizu, uoči turnira najavio je svoju kandidaturu za naslov, ali 13. nastup na domaćem Grand Slam turniru nije se pokazao sretnim za Monfilsa, jer je po četvrti put završio sudjelovanje u osmini finala.

Francuzi domaćeg pobjednika u Roland Garrosu čekaju od 1983. godine, kad je Yannick Noah svladao Šveđanina Matsa Wilandera, a posljednji francuski tenisač koji se borio za Kup mušketira bio je Henri Leconte, ali je ostao bez njega jer ga je u finalu 1988. godine nadigrao Wilander.

U konkurenciji tenisačica također nema Francuskinja u četvrtfinalu, ali čekanje na pobjednicu traje nešto kraće, od Mary Pierce i njezine titule 2000. godine...