roland garros

Petra Martić: Ovo je najbolji dan moje karijere, razmišljala sam hoću li ikad proći u četvrtfinale

02.06.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale grand slam turnira Roland Garros svadavši Estonku Kaiju Kanepi (WTA 88.) s 5-7, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 14 minuta igre.

Martić se po prvi puta u karijeri plasirala u četvrtfinale Garrosa, a pokazala je i veliku mentalnu snagu jer je nadoknadila zaostatak 5-7, 0-2.

'Ovo je najbolji dan moje karijere, to sve govori. Čekala sam na ovo otkad sam prvi put izgubila u četvrtom kolu. To je bilo prije dosta godina. Presretna sam što se moj trud isplatio', rekla je Martić nakon meča za HRT.

'Bilo je puno emocija, obje smo htjele proći dalje. To je bio razlog 'gore-dolje' meča. Ostala sam u trenutku, razmišljala sam samo o sljedećem poenu i dala sve od sebe. Bilo je teško, na momente sam razmišljala da li ću opet izgubiti četvrto kolo, hoću li ikad proći u četvrtfinale, no uspjela sam se vratiti u meč i fokusirati na svoju igru, to je bio ključ današnjeg meča', dodala je Martić i komentirala dobru podršku publike na svim mečevima.

  • +3
Petra Martić u Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Od prvog meča imam dobru podršku tribina, što me iznenađuje, nije da sam deset puta osvojila ovaj turnir, rekla je sa smiješkom'. 

Prvi set je Martić izgubila iako je prva napravila 'break' kod 2-2, no žilava Estonka je odmah vratila izgubljeni servis, a u 12. igri iskoristila slabije serviranje Petre i uzela prvi set s 7-5. Kanepi je i u drugi set krenula s vodstvom od 2-0, no na svu sreću 28-godišnja Dućanka je ipak pronašala svoju igru i nanizala šest gemova zaredom za poravnanje u setovima. 

Kanepi je bolje ušla i u odlučujući set, povela je opet s 2-0, no Petra se ponovno vraća iz zaostatka, vodi s 3-2, ali opet gubi svoj servis. U sedmom gemu Martić propušta tri lopte za obrat, ali je zato uspjela u devetoj igri doći do novog "breaka" i šanse da svojim servisom završi meč. Servirajući za meč Petra je realizirala prvu meč-loptu i došla do četvrtfinala. 

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana. 

'Na papiru sam favorit, no ona je ostvarila puno pobjeda ove sezone. Očekuje me težak meč, igra tenis koji je sličan mom i zato će biti dosta zanimljivo'.