BIO JE PREDODREĐEN, ALI...

Napustio Real pa priznao da tamo nije lako stvarati prijateljstva; je li se tom izjavom dotakao Luke Modrića koji snosi dio 'krivice' za njegov neuspjeh u Madridu?

07.10.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Norveški veznjak Martin Odegaard od početka ove sezone je igrač Arsenala, a za Real Madrid je izjavio da nije mjesto gdje se lako stvaraju prijateljstva

Martin Odegaard još je kao tinejdžer stigao u Real Madrid (2017.), a od norveškog čuda očekivalo se da postane nogometna superzvijezda i da u jednom trenutku uskoči umjesto Luke Modrića u veznom redu 'Kraljevskog kluba'.

Španjolski velikan slao ga je na posudbe na kojima je Odegaard imao sjajna razdoblja, ali kada se vraćao na Santiago Bernabeu nije se mogao do kraja nametnuti, a jedan od 'krivaca' bio je hrvatski kapetan koji i u veteranskim godinama izgleda sjajno na travnjaku i nije mu namjeravao samo tako prepustiti mjesto u prvih 11.

Na kraju je Odegaard drugi dio prošle sezone otišao u Arsenal na posudbu da bi prije početka ove i službeno prešao u 'Topnike' za 35 milijuna eura.

'Bilo je mnogo teških razdoblja kako s prvom, tako i s drugom momčadi. Ali to što sam bio među najboljima na svijetu učinilo me jačim. Osjećam da sam odrastao zahvaljujući Realu i učio sam od igrača poput Sergija Ramosa i Cristiana Ronalda', rekao je Norvežanin pa objasnio jedan od svojih problema:

  • +9
Espanyol - Real Madrid, španjolska liga, 3.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Kad ste na najvišoj razini, nije tako lako steći prijatelje i takve stvari. Barem ne kad ste mladi i dolazite s nekog drugog mjesta. Došao sam iz drugačije kulture u svlačionici i nije se lako uklopiti u svlačionicu poput one u Madridu. Bilo je teško, ali to je nešto što me je ojačalo i sretan sam što sam to doživio.'

U Arsenalovoj svlačionici doček je topliji…

'Rekao bih da postoji velika razlika. Vrlo sam sretan u Arsenalu. Tamo je jako lijepa svlačionica…'