ŠTO IM JE TO TREBALO?

Napokon smo dočekali reakciju osramoćenih nogometnih zvijezda, ali ono što je procurilo u javnost obilježit će ih za cijeli život

06.07.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone Ousmane Dembele i Antoine Griezmann ispričali su se za video iz 2019. godine u kojem ismijavaju hotelsko osoblje u Japanu, ali negirali su da njihovi komentari imaju veze s rasizmom

Podsjećamo, riječ je o snimci čiji je autor Dembele tijekom predsezone uoči 2019/2020. Sezone. Ona je procurila na društvene mreže, a na njoj oba igrača ismijavaju radnike koji popravljaju televizor.

'Sve se dogodilo u Japanu. Moglo se dogoditi bilo gdje na svijetu i koristio bih iste riječi. Nisam ciljao ni na jednu zajednicu. Koristio sam taj tip izražavanja s prijateljima bez obzira na njihovo podrijetlo. Video je izašao u javnost, a razumijem da je mogao povrijediti ljude koji se na njemu nalaze. Zbog toga se iskreno ispričavam', poručio je Dembele.

  • +11
Francuska - Švicarska, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement / POOL

'Neki ljudi su me željeli ovih dana pokazati drugačijim nego što jesam. Odbacujem sve optužbe i žao mi je ako sam povrijedio svoje japanske prijatelje', rekao je Griezmann.

Nestašni dvojac nastupao je za Francusku na Europskom prvenstvu gdje je ona poražena od Švicarske u osmini finala.