zaslužio je svaki euro

Napokon je otkriveno koliko stvarno Luka Modrić zarađuje u Real Madridu; cifra će vas ostaviti bez daha...

14.12.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (36) ne silazi s naslovnica španjolskih medija koji su sada otkrili koliko u stvari zarađuje najstariji igrač madridskog Reala

Luka Modrić (36) odrađuje posljednju godinu ugovora s Real Madridom. Kapetan hrvatske reprezentacije najstariji je igrač 'kraljeva' ove sezone te jedan od onih koji imaju najveće ugovore.

Realno, Modrić je svaki zarađeni euro itekako zaradio i opravdao, u veteranskim je godinama pred sam kraj karijere, a jedan je od najboljih igrača Reala. Španjolski mediji natječu se u pohvalama na račun našeg kapetana koji igra u životnoj formi.

A sada je najtiražniji španjolski sportski dnevni list Marca otkrio koliko u stvari Luka Modrić zarađuje ove sezone u redovima Real Madrida.

Prema Marci, Modrićeva je godišnja plaća oko 23 milijuna eura, što bi značilo da mu svakog mjeseca na račun 'sjedne' 1.960.944,27 eura, odnosno 457.630 eura tjedno. Modrićeva dnevna zarada bi prema tome iznosila čak 65.375,71 euro, a po satu kapetan 'vatrenih' zarađuje 2.723,99 eura!

No, to je samo dio priče jer se u stvari radi o bruto ciframa koje se nakon oporezivanja doslovno prepolove. U međuvremenu je Modrić morao pristati, kao i svi igrači Reala, na smanjenje od 10 posto, pa mu nakon oporezivanja od gore navedena 23 milijuna eura godišnje plaće ostane 'samo' oko 11 milijuna eura!

  • +15
Real Madrid - Atletico Madrid (17. kolo La Lige) Izvor: EPA / Autor: Ballesteros

Da, ove sezone Luka Modrić kao najstariji igrač Reala ima ugovor od 11 milijuna eura! Ali priči tu nije kraj jer Marca tvrdi kako Real namjerava ponuditi novi ugovor Luki Modriću!

'Modrić je sretan u Madridu i u klubu, osjeća se bolje nego ikad, poznaje svoje tijelo i najbolje osjeća koliko još može igrati. Čelnici Real Madrida su oduševljeni njime, kao i njegovom predanošću. Svjesni su njegovih godina, ali njegove igre na terenu i ponašanje u trening centru imaju još veću težinu. Zato Real Madrid najozbiljnije namjerava Modriću ponuditi novi ugovor', navodi, među ostalim, Marca u svom tekstu.