on je prvi izbor

Napokon je došlo vrijeme za prvog Hrvata na Old Traffordu; 'vatreni' u transferu teškom 25 milijuna eura stiže u United

11.05.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag odlučan je u namjeri da pojača obranu 'crvenih vragova', a prvi izbor na poziciji lijevog beka mu je hrvatski reprezentativac i član njemačkog Stuttgarta Borna Sosa (24)

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu otkrivaju kako će momčad 'crvenih vragova' ovog ljeta doživjeti velike promjene. To je i logično nakon ovako katastrofalne sezone, pa novog trenera Erika ten Haga čeka uzbudljivi prijelazni rok.

Među brojnim potencijalnim pojačanjima koja su na Ten Hagovom popisu navodno je jedno ime posebno podcrtano, a radi se o hrvatskom reprezentativcu i lijevom beku Stuttgarta Borni Sosi (24).

Ten Hag očigledno nije zadovoljan nekim igračima te će već ovog ljeta pokušati 'počistiti' svlačionicu Uniteda. Među onima koji su na popisu 'za odstrel' je i trenutno prvi lijevi bek Uniteda Luke Shaw (28). Njemu ugovor završava u lipnju 2023. godine i sad je prilika da ga se proda i nešto zaradi. Uz njega je na toj poziciji još i Brazilac s talijanskom putovnicom Alex Telles (29) kojem ugovor završava u lipnju 2024. godine, pa je logično da Ten Hag traži dugoročno rješenje koje vidi baš u angažmanu Borne Sose.

No, Sosa igra sjajnu sezonu u Stuttgartu, ali njegova se momčad bori za ostanak u Bundesligi i vrijeme je da potraži ambiciozniju sredinu. Za njega su otvoreni interes već pokazali Bayern i Chelsea, ali do sada konkretnih ponuda prema klubu i našem reprezentativcu nije bilo.

Sada se u igru ubacio i Manchester United, Erik ten Hag će imati izdašan budžet za pojačanja pa 25 milijuna eura koliko će Stuttgart tražiti za Sosu neće biti nikakav problem. A uz to će Sosa, ako dođe na Old Trafford, gotovo sigurno imati zajamčenu minutažu u redovima 'crvenih vragova'. Ten Hag gradi novi United, treba mu 'svježa krv', pa je za očekivati da će Borna Sosa ovog ljeta postati prvi Hrvat u dresu 'crvenih vragova'. 

Proteklih su se godina s Unitedom povezivali velikani hrvatskog nogometa kao što su Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić i Marcelo Brozović, ali baš bi Borna Sosa mogao 'probiti led' u redovima jednog od najvećih svjetskih klubova uopće.

Sosa je ove sezone za Stuttgart odigrao 29 utakmica u svim natjecanjima, zabio je dva gola uz još devet asistencija. Za usporedbu, Luke Shaw je u 27 utakmica ove sezone za United imao samo pet asistencija bez zabijenog gola, a Alex Telles u 25 utakmica jedan gol i četiri asistencije...