ŠTO ĆE BITI U BEOGRADU

Napadnuti hrvatski navijači, jedan ozlijeđen

24.01.2012 u 22:01

Bionic
Reading

I dok je hrvatska rukometna reprezentacija na parketu pregazila Francusku, hrvatski su navijači imali puno većih problema izvan dvorane

Prema pisanju srbijanskog portala Telegraf.rs, u Novom Sadu nakon utakmice napadnuta je kolona hrvatskih navijača.

Prema pisanju istog izvora, neidentificirana grupa presrela je i kamenjem napala kolonu automobila i autobusa s hrvatskim tablicama, u kojima su se nalazili navijači koji su se vraćali s utakmice Hrvatska - Francuska. Do incidenta je došlo nedaleko od dvorane SPENS, u kojoj se igrala utakmica.

Prema prvim policijskim izvještajima ozlijeđen je jedan hrvatski navijač, a brojne snage srbijanskog MUP-a kontroliraju taj dio grada. Ovo je drugi veliki sukob domaćih i navijača iz Hrvatske, nakon što je u nedjelju, također u širem centru Novog Sada, došlo do tučnjave u kojoj je najdeblji kraj izvukao jedan navijač hrvatske reprezentacije, koji je zbrinut u obližnjoj bolnici.

U međuvremenu, uslijedio je hitan sastanak čelnika srbijanske policije Milorada Veljovića i hrvatskih kolega u Münchenu, na kojem je jedina tema bila sprečavanje incidenata na Europskom rukometnom prvenstvu, čija bi eskalacija mogla uslijediti u Beogradu, na očekivanom polufinalnom dvoboju Srbija - Hrvatska.

Ovaj srbijanski portal objavio je i vijest kako se u Beograd sprema veća skupina najžešćih Dinamovih navijača, Bad Blue Boysa.