UŽAS U BRAZILU

Napadnuta najbolja momčad Formule 1; prislonili mu pištolj na glavu

11.11.2017 u 16:08

Bionic
Reading

Prvenstvo Fohhrmule 1 stiglo je do pretposljednje utrke VN Brazile u Sao Paulu, a tamo je momčad Mercedesa opljačkana pod prijetnjom vatrenog oružja

Brazil je nesigurna zemlja, svakodnevno se u toj državi dogodi na desetke pljački, a posebna meta su stranci. Shvatili su to na teži način članovi momčadi Mercedesa koji su ostali bez novca, nakita i drugih dragocjenosti.

Oružana pljačka dogodila se u blizini staze Interlagos u petak. Napadači su presreli minibus i uz prijetnju pištoljima opljačkali sve koji su se nalazili u vozilu.

'Ukradeni su vrijedni predmeti, ali najvažnije je da su svi na sigurnom i neozlijeđeni,' izjavio je glasnogovornik Mercedesa.

Prema nekim navodima pljaškaši su i zapucali iz oružja kako bi uplašili svoje žrtve, a jedan od njih je jednom članu Mercedesa prislonio pištolj uz glavu.

U minibusu nije bilo Lewisa Hamiltona koji je nedavno potvrdio osvajanje svoje četvrte titule svjetskog prvaka, ali šokantna vijest stigla je i do njega pa je prokomentirao cijelu situaciju.

'Ovakve stvari se događaju svake godine. Organizatori se moraju pobrinuti za našu sigurnost. Dosta je bilo isprika,' jasan je bio britanski vozač.

Inače, prije sedam godina na VN Brazila dogodio se naoružani napad na Jensona Buttona, ali je policija pravovremenom akcijom natjerala lopova u bijeg.